Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2021, 8:24
Čas čítania 3:39
Viktor Kniš

V cele mal v deň smrti poschodovú posteľ, telefonáty manželke odmietli. Zverejnili dokumenty o väzbe a samovražde Lučanského

NEWS SMRŤ
Uložiť Uložené

Ministerstvo spravodlivosti zverejnilo niektoré dokumety, ktoré súvisia so smrťou Milana Lučanského v prešovskom ústave na výkon väzby.

Ministerstvo spravodlivosti zverejnilo dokumenty súvisiace so zranením zosnulého bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Týkajú sa posledných týždňov predtým, než spáchal samovraždu.

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo bol Milan Lučanský v cele sám
  • Ako vyzeralo osudné popoludnie 29. decembra 2020, keď Milana Lučanského našli v cele č. 114
  • Čo vyplýva z výpovede samotného bývalého policajného prezidenta po prvom zranení 9. decembra 2020 a ako argumentoval zranenie oka
  • Prečo nemohol Lučanský telefonovať s manželkou
  • Ako dementoval Zbor väzenskej a justičnej stráže slová manželky Lučanského, ktorá tvrdí, že jej nedovolili manipulovať s telom v nemocnici

„Pri výdaji večere v čase cca 16:39 h. som za prítomnosti SSR npor. Ľuboša K. cez bufetové okienko vyzval menovaného na odobratie stravy. Menovaný ani na opakovanú výzvu nereagoval, cez bufetové okienko som videl, že nehybne leží na posteli,“ píše sa v úradnom zázname z 29. decembra 2020 o dianí v cele číslo 114.

Odporúčané
Mária Kolíková: Je absurdné, nechutné a odporné, čo šíri Flašík, môže to byť trestný čin (Rozhovor) Mária Kolíková: Je absurdné, nechutné a odporné, čo šíri Flašík, môže to byť trestný čin (Rozhovor) 4. januára 2021, 22:21

Podľa oficiálneho záznamu bol Milan Lučanský umiestnený do cely s poschodovou posteľou. O 16:46 priniesli v priebehu oživovania defibrilátor a približne o 16:58 prišla Rýchla zdravotná pomoc. Do Fakultnej nemocnice v Prešove previezli bývalého policajného prezidenta o 17:30. 

Z úradných záznamov nevyplýva, aký charakter zranení mal Milan Lučanský po tomto incidente, podrobne však popisuje polohu v akej ho našli. Z popisu udalosti vyplýva, že sa obvinený pokúsil v kolúznej väzbe o samovraždu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia