Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 18:32
Čas čítania 2:03
Martin Mičuda

Jeep predstavil 5. generáciu Grand Cherokee. Ako prvú ponúka predĺženú a ešte luxusnejšiu verziu

Jeep predstavil 5. generáciu Grand Cherokee. Ako prvú ponúka predĺženú a ešte luxusnejšiu verziu
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep/press/all-new-2021-jeep-grand-cherokee-breaks-new-ground-in-the-full-size-suv-segment" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">fcaemea.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Verzia s dodatkom L do podstatne väčšej karosérie vnáša 3. rad sedadiel.

Automobilka Jeep posledné mesiace predstavuje jednú novinku za druhou. Po odhalení novodobej generácie slávneho modelu (Grand) Wagoneer prišla správa o tom, že pod kapotu Wranglera sa po takmer 40 rokoch vráti V8-čka. Ešte väčšia pozornosť sa ale upriamuje do azda najkľúčového modelu, ktorý Američania práve predstavili vo svojej 5. generácii – Grand Cherokee.

Vskutku prekvapivé je, že sprvoti prichádza na svet novinka v predĺženej verzii s dodatkom L, ktorej podstatou je dlhšia karoséria a až 3 rady sedadiel. Kým spoznáme aj klasické vyhotovenie, Jeep bude súčasne predávať nový Grand Cherokee L aj starý Grand Cherokee.

Veľkostné rozdiely oboch modelov sú pritom zásadné – dĺžka 5 204 vs 4 821 milimetrov, zatiaľ čo rázvor náprav novinky je väčší o 17,5 centimetrov (3 091 mm). Dá sa teda povedať, že nová generácia s písmenom L v názve je de facto o triedu väčšie auto.

Jeep, Gran Cherokeee L,
Zdroj: https://www.media.fcaemea.com/em-en/jeep/press/all-new-2021-jeep-grand-cherokee-breaks-new-ground-in-the-full-size-suv-segment

Po dizajnovej stránke sme svedkami značne modernejších tvarov, ktoré odkazujú aj na nedávno predstavený Grand Wagoneer – úzke full-LED svetlomety, ktoré sú spodnou lištou napojené na tradičnú masku chladiča. Tú, ako je zvykom, tvorí 7 otvorov. Najmä pri pohľade na predné partie sa nedá uprieť charakteristické stvárnenie, ktoré dlhé roky sprevádza model Grand Cherokee. Naopak, vzadu sú medzigeneračné zmeny razantnejšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia