Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2021, 17:37
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Zuzana Čaputová: Smrť Lučanského vo väzbe bola tragická a treba ju vyšetriť. Pri jej hodnotení je dôležité držať sa faktov

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová sa vyjadrila k aktuálnej situácii. Komentovala vytvorenie špeciálnej komisie ministerstva spravodlivosti, ktorá má ozrejmiť prípad smrti Milana Lučanského.

Súčasťou komisie ministerstva spravodlivosti, ktorú vytvorila šéfka rezortu ministerka Mária Kolíková, bude aj prezidentský palác. Zuzana Čaputová sa na sociálnej sieti vyjadrila k aktuálnej situácii v snahe upokojiť situáciu. Smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského polarizuje publikum a je hnacím motorom pre konšpirátorov, na čo upozorňuje aj hlava štátu. 

„Len s rozvahou dokážeme ubrániť spoločnosť pred tým, aby ju v ťažkej chvíli ešte viac rozdeľovali emócie do nepriateľských táborov. Zaznamenávam rôzne snahy zúročiť túto nešťastnú udalosť v niekoho prospech alebo neprospech. Je dôležité sa obzvlášť teraz pri jej hodnotení držať faktov,“ upozorňuje prezidentka. 

Prezidentka tiež upozorňuje, že prezumpcia neviny má platiť pre všetkých. „Tak ako s prezumpciou neviny pristupujeme k všetkým obvineným, vrátane pána Lučanského, s rovnakou prezumpciou a zdržanlivosťou musíme pristupovať aj ku všetkým špekuláciám a záverom vynášaným iba na základe nálad verejnej mienky,“ dodáva Zuzana Čaputová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia