Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. decembra 2020, 16:18
Čas čítania 2:12
Miriam Rumanková

Mužovi operovali v Piešťanoch koleno bez anestézie. Podľa šéfa nemocnice sa o to mal starať ten lekár, ktorý komplikácie spôsobil

NEWS FACEBOOK SLOVENSKO
Uložiť Uložené

„Vďaka riaditeľovi nemocnice som naživo prežil ako mi pod koleno do čerstvej rany pchali nožnice ktorými tú ranu rozťahovali, aby sa tam zmestila hadička následne tam dali takú kovovú ihlicu aby sa to celé spriechodnilo,“ píše muž.

V stredu prostredníctvom svojho Facebookového účtu zdieľal mladík zo Slovenska svoj, podľa neho, nepekný zážitok z jeho operácie kolena. V príspevku opisuje to ako mu po neustupujúcich horúčkach a pooperačnom zápale v kolene, doktor ktorý ho operoval, vybavil ďalšiu operáciu u svojho známeho v piešťanskej nemocnici. Štandardne sú totiž plánované operácie počas núdzového stavu zakázané. 

Muž opisuje to, ako ho prijal doktor, ktorý ho mal aj operovať so slovami, že ak by sa niekto pýtal, sú rodinní príbuzní: „Bolo to z toho dôvodu, že sa bál, že sa o mne dozvie riaditeľ nemocnice Štefan Kóňa. Mne osobne bolo jedno v akej spádovej oblasti som a že nie som z Piešťan.“

Podľa informácií muža v nemocnici zoperovali, ale vraj riaditeľ nemocnice zabezpečil to, aby nedali pacientovi do kolena hadičky na prepláchnutie zápalu. Muž v príspevku opísal to, že po dvoch dňoch od operácie za ním prišiel doktor s tým, že mu do kolena hadičky zaviesť musia, ale tentokrát o tom neinformujú riaditeľa nemocnice a zákrok vykonajú priamo na izbe bez akejkoľvek anestézie.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

„Vďaka riaditeľovi Štefanovi Kóňovi som naživo prežil ako mi pod koleno do čerstvej rany pchali nožnice ktorými tú ranu rozťahovali aby sa tam zmestila hadička následne tam dali takú kovovú ihlicu aby sa to celé spriechodnilo a potom išla dnu hadička. Druhá hadička mala ísť nad koleno do stehna. Takže doktor zaživa kožu narezal skalpelom ale opäť toto miesto potreboval zväčšiť aby sa tam zmestila hadička,“  opisuje muž priebeh operácie na jeho izbe.

Príbeh dopadol podľa slov 30-ročného mladíka tak, že po operácii na izbe k nemu prišli dvaja ďalší doktori s tým, že na nariadenie riaditeľa mu budú musieť hadičky aj tak vybrať. Muž s vybratím hadičiek nesúhlasil a priznal sa, že doktorom povedal, že nemá problém sa fyzicky brániť. „Po 10 minútach sa doktor vrátil na moju izbu a oznámil mi že mi teda hadice nechajú a budem sanitkou prevezený do bojnickej nemocnice kam patrím. Takže za hodinku ma s čerstvou drenážou a v horúčke previezli v sanitke z Piešťan do Bojníc čo je tak hodina a trištvrte cesty a pacientovi to určite len prospeje,“  napísal a doplnil, že v Bojnickej nemocnici je o neho aktuálne skvelo postarané a jeho zdravotný stav sa zlepšuje.

Reakcia riaditeľa piešťanskej nemocnice

Dnes sa k celej situácii vyjadril aj samotný riaditeľ piešťanskej nemocnice prostredníctvom oficiálnej Facebookovej stránky. Nemocnica momentálne prechádza krízovým obdobím, pretože majú tretinu zdravotníkov na PN-ke: „Na to, aby sme zvládli túto ťažkú situáciu a poskytovali akútnu zdravotnú starostlivosť už 2 mesiace odkladáme všetky plánované operácie.“

Odporúčané
ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti ALLEGRO SPUSTILO OBROVSKÝ VÝPREDAJ: Využi zľavy až 40 % a ušetri na elektronike či veciach do domácnosti 10. apríla 2024, 17:00

Riaditeľ nemocnice opisuje to, že mladík si pravdepodobne našiel súkromnú kliniku, kde ho zoperovali, ale keď nastali komplikácie poslali ho do inej nemocnice a aj v situácií, v ktorej sa piešťanská nemocnica nachádza mu poskytli zdravotnú starostlivosť. „Ak si myslíte, že pôrod dieťaťa nemá prednosť pred Vašou operáciou a vidíte len seba, tak nie je dôvod ďalej písať. Ale nedá mi to, lebo chcem chrániť našu nemocnicu a mojich zdravotníkov, ktorí podávajú nadľudské úsilie aby zvládli túto situáciu,“  reaguje riaditeľ na slová mladíka o tom, že čakal na operáciu štyri hodiny.

 

„V priebehu operácie len okrajovo spomeniem, ak operatér usúdi, že treba dať hadičky, tak ich treba dať, ak usúdi, že ich netreba dať, tak ich nedá. Nikdy som nedával žiaden príkaz ako ma daný operatér postupovať, pretože za priebeh operácie je zodpovedný on,“  okomentoval postup operácie riaditeľ nemocnice.

Na záver dodal, že bude rád ak budú v tejto dobe ďalej poskytovať urgentnú zdravotnú starostlivosť a nebudú musieť odkladať urgentné operácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia