Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2020, 11:01
Čas čítania 1:54
Viktor Kniš

Lučanský vraj spadol na kovovú posteľ a robil kliky. Jeho stav je stabilizovaný, neevidujeme pokus o samovraždu, tvrdí Kolíková

NEWS
Uložiť Uložené

Ministerka spravodlivosti v nedeľu mimoriadne vystúpila na tlačovej konferencii, aby vysvetlila okolnosti hospitalizácie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková vyhlásila, že od Milana Lučanského nemajú súhlas na informovanie o jeho zdravotnom stave. Napriek tomu potvrdila, že jeho zranenie vo väzbe súviselo s poranením oka a nespôsobila mu ho cudzia osoba.

„Súviselo to s okom, nebol dôvod uvažovať, že by došlo k cudziemu zavineniu. S ohľadom na vyhodnotenie vhodnosti došlo k operácii v Ružomberku vo vojenskej nemocnici,“ vyhlásila Kolíková s tým, že Milan Lučanský v súčasnosti nie je v ohrození života. 

Podľa Márie Kolíkovej lekári vylúčili medializované informácie o zdravotnom stave Lučanského, ktoré súvisia s krvácaním do mozgu, viacnásobnou zlomeninou nadočnicového oblúka a okom mimo očnej jamky. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková taktiež povedala, že väznica v Prešove neeviduje pokus o samovraždu, vychádzajú však len z verzie, ktorú im mal povedať Milan Lučanský. Vylúčia tiež informáciu, že by museli Milana Lučanského operovať 11 hodín, ako informovali niektoré médiá. 

Podľa generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Milana Ivana je zdravotný stav Milana Lučanského stabilizovaný. Hospitalizovaný bol na špecializovanom pracovisku ORL. 

Milan Lučanský v teréne.
Milan Lučanský v teréne. Zdroj: TASR

Pracovali s verziou o samovražde

Zbor väzenskej a justičnej stráže pracoval s verziou, ktorá sa týkala pokusu o samovraždu na základe poranení, ktoré mal mať Milan Lučanský na krku. „My sme disponovali nejakými informáciami, ktoré súviseli s nejakým poranením na krku, keď sa teda o tom rozprávame, aj keď to už priamo súvisí so zdravotným stavom, takže sme na hrane,“ povedala Kolíková s tým, že žiadne dôkazy zatiaľ nemajú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia