Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2020, 17:42
Čas čítania 1:55
Katarína Danková

Herečka Kristen Stewart bola na módnej prehliadke Chanel jedinou diváčkou

MÓDA CHANEL KRISTEN STEWART MÓDA
Uložiť Uložené

Značka Chanel štvrtok zverejnila video z prehliadky svojej novej kolekcie. Pozvánku však dostal iba jeden človek.

Veľkolepé priestory francúzskeho zámku Château de Chenonceau, krásne modelky, jedinečné modely kolekcie Métiers D’Art 2020/21 z dielne módneho domu Chanel a iba jeden VIP hosť.

Odporúčané
Dior po prvýkrát predstavuje domácu módu Dior po prvýkrát predstavuje domácu módu 3. decembra 2020, 17:43

Kristen Stewart si ako jediná mala možnosť obzrieť umenie módy Chanel naživo. Prehliadku natáčali pár dní dopredu a pracoval na nej 300-členný štáb. „Aj keď je to video a nešlo to naživo, výsledok bude rovnaký ako každá iná módna prehliadka.“ uviedol pre WWD Bruno Pavlovsky, prezident značky Chanel. Pôvodne pritom chceli pozvať až 200 hostí, ale pre aktuálnu pandemickú situáciu vo Francúzsku sa organizátori rozhodli prehliadku uskutočniť bez divákov. „Skutočne jediný rozdiel oproti tomu, čo sme pôvodne plánovali, je to, že tu nie sú žiadni hostia.“ dodal Bruno Pavlovsky.

Iba herecká hviezda Kristen Stewart zostala na guest liste tak významnej udalosti vo svete módy. Stala sa totiž múzou novej kolekcie a jej ambasádorkou. Dokonca bude súčasťou pripravovanej reklamnej kampane, ktorá sa bude tiež natáčať v renesančných priestoroch francúzskeho zámku.

Kristen Stewart na prehliadke Chanel kolekcie Métiers D’Art 2020/21 vo francúzskom zámku Château de Chenonceau.
Kristen Stewart na prehliadke Chanel kolekcie Métiers D’Art 2020/21 vo francúzskom zámku Château de Chenonceau. Zdroj: Youtube/CHANEL

Pôvodne pozvaní hostia ale nezostali smutní. Značka mala pre nich pripravený aj plán B. Ráno v deň prehliadky rozdala hosťom knihu s fotografiami hradu Chenonceau od prizvaného fotografa a kameramana Juergena Tellera, brožúrku o hrade, módnom dome Chanel od vedkyne Fanny Aramovej a ukážky modelov prezentované na móle. Súčasťou boli aj audio klipy nahrané herečkami Keirou Knightley v angličtine, Penélope Cruz v španielčine a Annou Mouglalis vo francúzštine.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @sunnyday2424

Výber miesta prehliadky nebol náhodný. V klenote francúzskej historickej architektúry bývala Katarína Medicejská či Diana de Poitiers. Dve významne politické a ambiciózne ženy, ktoré navrhli a obývali chenonceau-ský hrad a ktorým kreatívna riaditeľka Virginie Viard vzdala hold. Za zmienku stojí najmä to, že monogram mena Medici je zložený z dvoch prepletených písmen C, rovnako ako to je pri značke Chanel. Symbolika tohto miesta a módnej značky tak vytvára dokonalú atmosféru.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CHANEL (@chanelofficial)

Tvorba dizajnérky Virginie Viard sa tak dokonale hodila k posolstvu miesta. Trochu renesancie kombinuje s moderným štýlom a tradičnými Chanel prvkami. Silueta jej modelov obsahuje výraznú spomienku na éru hranatých línií, topy bez ramienok, sukne s dĺžkou po zem, zvonové rukávy a volániky. Vzdala tak úctu niektorým typickým známkam minulej doby svojho predchodcu Karla Lagerfelda.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CHANEL (@chanelofficial)

Inšpiráciu návrhárka čerpala po celom hrade. V útrobách alebo aj záhradách zámku„Je to niekde medzi animovaným filmom a okázalými béčkovými filmami, ktoré som ako dieťa pozerala. Ženy v nich boli vždy dosť sexi." dodáva na margo mušketierskych televíznych eposov Virginie Viard. „Mimoriadne ma inšpirovala aj šachovnicová podlaha v tanečnej sále - je to mix všetkého.“

Odporúčané
Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť Streetwear je cool aj v roku 2024. Toto je 8 neopozeraných značiek, ktoré musíš vlastniť 28. marca 2024, 15:30

Svetová pandémia tak ľahko módny dom Chanel nezastaví. „Môžem potvrdiť, že sa k cestovaniu vrátime.“ pre Vogue zmienil Pavlovský.Súčasťou DNA spoločnosti Chanel je schopnosť ísť tam, kde to má zmysel. Je to vízia značky, je to vízia Virginie a myslím si, že je celkom dobré inšpirovať sa svetom, v ktorom žijeme. “  Ostáva nám len dúfať, že aj napriek rôznym krízam ostane vízia módnej značky rovnaká a elegancia jej tvorby nesmrteľná. Celú prehliadku najnovšej kolekcie 38 modelov značky Chanel si môžeš pozrieť v tomto videu:

Odporúčané
Kam zmizli značky Ed Hardy, Von Dutch alebo Roberto Geissini? Kam zmizli značky Ed Hardy, Von Dutch alebo Roberto Geissini? 4. septembra 2020, 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia