Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2020, 18:04
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Michal: Namiesto školy som bral pervitín. Šesť nocí som bol vkuse hore (Rozhovor)

REFRESHER DROGY ZÁVISLOSTI
Uložiť Uložené

Michal je už 6 rokov čistý. Znamená to pre neho však len ďalší krok na ceste za úplným vyliečením zo závislosti od pervitínu.

Slovák Michal začal s pervitínom krátko po tom, čo dovŕšil dospelosť. Patrí medzi tých šťastlivcov, ktorým sa podarilo napriek hlbokej závislosti vyliečiť ešte na ulici, a tak prišiel do ústavu na liečbu závislostí už ako „čistý“.

Michal si do 18 rokov vybudoval závislosť od marihuany, neskôr skúšal aj pervitín. Prvýkrát sa opil ešte ako dieťa, po pár rokoch bolo skoro na dennom poriadku, že si vypil.

Pervitín skúsil zo zvedavosti a myslel si, že u neho nebude platiť to, čo u ostatných. Napriek tomu sa po prvej dávke stál závislým. Problémy s vlastným správaním Michal registroval už v minulosti. Často klamal rodičom a tváril sa, že sú veci v poriadku, aj keď vôbec neboli. „Mal som pekne naštartované na to, aby u mňa závislosť prepukla,“ skonštatoval v našom rozhovore a priznal, že aj v jeho prípade bolo užívanie marihuany a alkoholu súčasťou socializácie. 

V našom rozhovore sa dozvieš, ako sa Michal k drogám dostal, čo mu spôsobovali a ako vyzeral proces jeho návratu do bežného života. Taktiež prezradil, čo si na ňom všímali kamaráti aj rodičia v čase, keď bojoval so závislosťou od pervitínu. 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky – v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít na rok 2020.
Domov
Zdieľať
Diskusia