Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2020, 14:17
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Kollárova Sme Rodina mala v predvolebnej kampani nelegálnu reklamu, pokutu nedostala

NEWS BORIS KOLLÁR SME RODINA
Uložiť Uložené

Sme Rodina získala vo voľbách svoj doteraz najlepších výsledok 8,2 % hlasov, a za to aj štátny príspevok 7,4 milióna eur. Pomohla si však aj nelegálnou reklamou.

Hnutie Borisa Kollára získalo v tohtoročných parlamentných voľbách 8,2 % hlasov, a za to aj štátny príspevok 7,4 milióna eur. Sme Rodina sa dostala do štvorkoalície a vďaka úspechu si vybojovala aj niekoľko kľúčových ministerstiev. Transparency International Slovensko teraz informuje, že vo finále kampane si Kollárove hnutie pomohlo nelegálnou reklamou. Tú už prešetrila aj  Rada pre vysielanie a retransmisiu a potvrdila, že ide o problém. 

Transparency zistilo, že  posledné tri týždne pred tohtoročnými voľbami hnutie užívalo viac ako 30 hodín nelegálnej reklamy vo Východoslovenskej aj Stredoslovenskej televízii, ktoré majú  týždennú sledovanosť 900-tisíc divákov. 

Odporúčané
Zuzana Čaputová sa zapojila do sporu o čaj medzi Kollárovými ženskými návštevami a zdravotnými sestrami Zuzana Čaputová sa zapojila do sporu o čaj medzi Kollárovými ženskými návštevami a zdravotnými sestrami 27. novembra 2020, 11:43

Televízie vysielali priateľské rozhovory s Borisom Kollárom, ale aj jeho spolukandidátmi Igorom Kašperom a Jozefom Lukáčom vo veľkej rotácii a bez označenia reklamy tesne pred voľbami. Rada síce rozhodla, že ide o porušenie zákona, pokutu však napriek tomu neudelila a televízie len upozornila. Sme Rodina dokonca nedostala žiadnu sankciu, pretože pravidlá porušili len televízie. 


„Pre porovnanie - Rada na rovnakom zasadnutí postrestala aj Markízu, že pri sitcome Dva a pol chlapa nemala zosúladené titulky pre sluchovo postihnutých s obrazom. Sankcia? 3319 eur,“ dodáva Transparency International Slovensko. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia