Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2020, 9:29
Čas čítania 0:53
Richard Balog

Minimalistické línie, umelecké diela aj machové pásy na stenách. Tento dom zo srdca Slovenska si zamiluješ

Minimalistické línie, umelecké diela aj machové pásy na stenách. Tento dom zo srdca Slovenska si zamiluješ
Zdroj: Dominik Kurina
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Architekti z ateliéru Dobrý Interiér nám opätovne predvádzajú svoje umenie v plnej kráse.

Slovensko je plné šikovných ľudí, ktorí by sa pracovne nestratili ani v silnej zahraničnej konkurencii. Do danej skupiny určite patria aj architekti z ateliéru Dobrý Interiér, na ktorých diela sa vždy pozeráme so širokým úsmevom na perách. Tím okolo Ing. arch. Michala Feketeho ťa o svojích kvalitách najnovšie presvedčí interiérom rodinného domu v Banskej Bystrici

Najlepšou pochvalou pre nás je, keď nás opätovne osloví klient, ktorému sme už interiér navrhovali, s ďalším projektom. Tak tomu bolo aj v tomto prípade.

Odporúčané
Dom zahalený do betónových tvárnic, ktorého rodinná atmosféra vo vnútrobloku ťa chytí za srdce Dom zahalený do betónových tvárnic, ktorého rodinná atmosféra vo vnútrobloku ťa chytí za srdce 16. novembra 2020, 13:55

Už na prvý pohľad ide o neobyčajné bývanie so štedrým dispozičným riešením a výmerou 184 metrov štvorcových, čo architektom poskytlo dostatok slobody pri navrhovaní. Majestátne pôsobí už vstup s veľkoformátovými mramorovými dlažbami a zlatými prvkami, avšak interiér si vďaka jednoduchým nábytkovým formám ponecháva minimalistické črty. Na stenách pritom nájdeme umelecké diela zo súkromnej zbierky majiteľov. 

Dôležitú úlohu zohráva aj osvetlenie, ktoré elegantnou a zároveň hravou formou podčiarkuje výnimočnosť všetkých priestorov.

Dennej zóne dominujú kombinácie prírodných farieb s výraznými akcentmi, ale svoje miesto si našli tiež machové pásy v lamelovej stene, ktoré osviežujú domáci pracovný kút. Nočná časť situovaná na vrchnom podlaží domu sa nesie na rovnakých vlnách a príjemnou výnimkou sú len spálňa s kúpeľňou. Tam architekti vsadili na „glamour“ v podobe polstrovaných kusov nábytkov, zlatých lustrov či umeleckých detailov. 

Lepší obraz o tomto modernom bývaní zo srdca našej krajiny si už avšak urobíš vďaka galérii záberov od Dominika Kurinu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia