Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2020, 18:11
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

Úplne nové Audi SQ5 Sportback je štýlové SUV-kupé s 341-koňovým šesťvalcom

Úplne nové Audi SQ5 Sportback je štýlové SUV-kupé s 341-koňovým šesťvalcom
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/sporty-practical-and-elegantthe-q5-sportback-and-the-sq5-sportback-tdi-13375" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Po klasickej Q5-ke a športovom SQ5 teraz Audi predstavuje úplne nový športovo strihnutý počin s dodatkom Sportback.

Krátko po modernizácii veľmi úspešnej Q5-ky nám Audi v septembri predstavilo aj úplne nový karosársky variant – Q5 Sportback. Štýlové SUV-kupé, ktoré je odpoveďou na konkurenčné GLC a X4 teraz prichádza aj vo vrcholnej verzii. Tú už v prípade tohto modelového radu tradične zastupuje SQ5-ka, ktorá tak po novom vstupuje do ponuky aj vo vyhotovení Sportback.

Nemusíme chodiť okolo horúcej kaše a rovno povedzme, že aj u nás v Európe vsádza Audi výhradne na naftovú motorizáciu. Pod kapotou nového SQ5 Sportback sa tak nachádza motor 3.0 V6 TDI s výkonom 251 kW / 341 koní a krútiacim momentom 700 Nm. Aj v tomto prípade pritom platí, že vo veci je mild-hybrid. SUV je tak vybavené 48 V sieťou, štartovacím generátorom a integrovanou lítium-iónovou batériou.

 

fsfs
Zdroj: www.audi-mediacenter.com
Domov
Zdieľať
Diskusia