Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2020, 17:27
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

Odmietol učiť na protest proti vláde, teraz mu pohrozili výpoveďou. Docent zo Zvolena predtým vyhlásil občiansku neposlušnosť

NEWS PROTEST
Uložiť Uložené

Vedenie fakulty ekológie a environmentalistiky sa vyjadrilo na margo kauzy svojho docenta, ktorý odmietol študentov vyučovať.

Docent Vladimír Kubovčík z Technickej univerzity vo Zvolene sa minulý týždeň spopularizoval na sociálnych sieťach, keď svojim študentom napísal mail, v ktorom vysvetľuje, že odmieta učiť online. Chcel tak protestovať proti súčasnej vláde a jej opatreniam proti koronavírusu, ktorými podľa neho obmedzujú základné práva a slobody.

Sme „kŕmení a masírovaní propagandou, ktorá sa na nás valí z televízie, mainstreamovej tlače a internetu,“ spomína Kubovčík vo svojom maile. Minulotýždňovú prednášku svojho predmetu Všeobecná ekológia na protest zrušil, a tak študentom odkázal, aby si učivo dobehli samoštúdiom.

Odporúčané
Učiteľ na Technickej univerzite vo Zvolene odmieta učiť študentov. Nepáčia sa mu opatrenia vlády Učiteľ na Technickej univerzite vo Zvolene odmieta učiť študentov. Nepáčia sa mu opatrenia vlády 20. novembra 2020, 14:43

Netrvalo dlho a celú kauzu, na ktorú upozornil Refresher, si všimlo vedenie Fakulty ekológie a environmentalistiky na Technickej univerzite vo Zvolene, kde Vladimír Kubovčík pôsobí. „Nikto z nás nie je nadšený zo situácie, ktorá viedla k zavedeniu on-line výučby,“ konštatuje vedenie, ale odmieta spôsob, akým sa situáciu snažil riešiť Kubovčík.

Domov
Zdieľať
Diskusia