Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2020, 14:43
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Učiteľ na Technickej univerzite vo Zvolene odmieta učiť študentov. Nepáčia sa mu opatrenia vlády

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vladimír Kubovčík napísal študentom email, v ktorom vysvetľuje, že odmieta učiť online.

Vladimír Kubovčík z Technickej univerzity vo Zvolene poslal svojim študentom email, v ktorom napísal, že na základe udalosti z posledných dní sa rozhodol, že nebude učiť študentov.

„S obavami sa pozerám na to, čo sa v našej spoločnosti deje, na to, ako sú prekrucované fakty, deformované až nerešpektované zákony a ako sú zákony postupne menené v záujme obmedzovať slobodu slova aj slobodu myslenia a konania,“ uvádza Kubovčík. 

Podľa neho je naša spoločnosť vystavená „veľmi intenzívnej a očividnej snahe o potlačenie základných práv a slobôd, slobodného a slušného vyjadrovania názoru.“ Tvrdí, že sme „kŕmení a masírovaní propagandou, ktorá sa na nás valí z televízie, mainstreamovej tlače a internetu.“

Kubovčík študentom oznamuje, že vyučovanie z predmetu Všeobecná ekológia v piatok nebude a učivo si majú dobehnúť samoštúdiom.

Učiteľ Technickej univerzity vo Zvolene sa postavil na odpor formou občianskej neposlušnosti, na čo ma podľa jeho názoru právo a cituje pri tom aj časť ústavy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia