Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2020, 14:18
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

V Prešove stovky zdravotných sestier nedostali 500-eurový bonus za prácu v prvej línii, aj keď boli v kontakte s nakazenými

NEWS NEMOCNICA
Uložiť Uložené

Peniaze dostali len sestry z ambulancií, z oddelení ARO, infekčného oddelenia a RTG, ktoré sú označené ako červené zóny. Pravdou zostáva, že v kontakte s nakazenými boli aj ďalšie zdravotné sestry.

Viac ako dve tretiny zdravotných sestier v prešovskej nemocnici nedostali avizovaný bonus pre pracovníkov v prvej línii, a to aj napriek tomu, že podľa vlastných slov pracovali aj s pacientami, ktorí mali koronavírus, informuje denník Korzár. Nemocnica dostala od ministerstva zdravotníctva necelých 382-tisíc eur, peniaze však poslala len zdravotným sestrám z tzv. červenej zóny, ktoré pracovali na oddeleniach ARO, infekčnom oddelení alebo RTG. 

Nemocnica sa vo vyjadrení pre Korzár odvoláva na metodické pokyny ministerstva zdravotníctva, zároveň dodáva, že ak došlo k chybe, napraví ju. Rezort zdravotníctva deklaruje, že rozdeľovanie odmien je v kompetencii nemocnice. 

„Ministerstvo zdravotníctva v súvislosti so situáciou týkajúcou sa nového koronavírusu verejne deklarovalo, že vyplatenie odmien sa týka zdravotníckych pracovníkov, ktorí boli od 1. apríla do 31. júla 2020 v prvej línii alebo v červenej zóne a poskytovali starostlivosť pacientom,“ povedala Korzáru hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová a dodala, že „rozdeľovanie odmien je plne v kompetencii daného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti“, čo sa týka aj FNsP J. A. Reimana v Prešove.

Domov
Zdieľať
Diskusia