Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
15. novembra 2020, 12:30
Čas čítania 3:46
Tímea Krauszová

Test croissantov: Ktorý balený croissant z obchodu chutí najlepšie?

Test croissantov: Ktorý balený croissant z obchodu chutí najlepšie?
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová
GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Vyskúšali sme ostrieľané klasiky a podarilo sa nám nájsť aj slovenský výrobok.

Croissant a káva nie sú ideálnymi raňajkami, ale chutia výborne a nebudeme sa tváriť, že sme takto deň ešte nikdy nezačali. Čo však, ak tvoja obľúbená pekáreň nedoručuje na tvoju adresu, alebo sa horúce francúzske pochutiny vypredali skôr, ako si sa zobudil do sychravého dňa?

Budeš sa musieť spoľahnúť na bežne dostupné verzie v obchodoch. Vyskúšali sme ich všetky za teba, aby sme zistili, ktorý z nich chutí najlepšie.

Odporúčané
Veľký test obložených bagiet: Ktorá sa nás snažila oklamať a prečo vyhral najväčší outsider? Veľký test obložených bagiet: Ktorá sa nás snažila oklamať a prečo vyhral najväčší outsider? 15. júla 2020, 10:26

Kritériá výberu

V prvom rade sme v teste neočakávali výsledok ako v parížskej pekárničke. K testu sme si radšej ani neprizvali Francúzov z obavy, že by nás najskôr vysmiali a potom všetky kúpené croissanty rituálne spálili. Nejako sme sa však chceli dopracovať k najlepšiemu balenému croissantu v slovenských potravinách.

Výber sme zúžili na čokoládové, resp. kakaové náplne, pričom sme sa snažili navštíviť aspoň jednu pobočku z každej známej siete potravín. Ak ti vo výbere niektorý croissant chýba, znamená to, že nebol ľahko dostupný – bol vypredaný alebo súčasťou limitovanej ponuky.

Aby bolo porovnávanie čo najférovejšie, šlo o test naslepo s dvoma ochutnávačmi, ktorí sa museli dohodnúť na hodnotení jednotlivých produktov. Ich finálny verdikt si môžeš prečítať nižšie. 

8. Daily croissant kakao

Hmotnosť: 50g
Cena: 0,39 €
Hodnotenie: 1/10

Tento croissant k nám docestoval až z Albánska a napriek exotickému pôvodu nám z neho sánka, nanešťastie, nepadla. Je veľmi suchý a náplň v koncoch pečiva chýba, takže sa ťažšie prežúva.

Celkovo ide o pomerne žuvačkovú konzistenciu a chutí veľmi umelo – áno, aj medzi siedmimi ďalšími croissantami jednoducho tomuto musíme vytknúť príliš umelú chuť. Dostal od nás tri body, za snahu a príjemnú vôňu.

croissant,
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

7. Grana natura

Hmotnosť: 60g
Cena: 0,39 €
Hodnotenie: 4/10

Ide o jediný croissant vyrobený na Slovensku na našom zozname, no na vysoké priečky sa neprebil. Oceňujeme snahu čo najviac napodobniť tvar čerstvo upečeného chrumkavého croissantu, no inak na ňom veľmi nemáme čo pochváliť.

croissant
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Náplň má okrem čokoládovej aj jemnú orieškovú príchuť, je hutná (podobná pudingu) a je jej aj veľa, no nám jednoducho „nešmakovala“. V ústach zanecháva zvláštnu pachuť a cesto nie je také vláčne, ako to zvládli iní výrobcovia. Navyše máš pri jedení skôr pocit, že si k lístkovému cestu odkusávaš z tabuľky čokolády, je jednoducho príliš „tvrdá“ a celkový zážitok je tak suchší.

Vo finálnom hodnotení teda dostáva Grana natura 4 body z 10, oceňujeme dostupnosť aj slovenského výrobku.

Odporúčané
TEST 10 jablkových džúsov: Ktorý outsider nás prekvapil najviac a ako obstál Pfanner s takmer 200-ročnou tradíciou? TEST 10 jablkových džúsov: Ktorý outsider nás prekvapil najviac a ako obstál Pfanner s takmer 200-ročnou tradíciou? 18. októbra 2020, 9:30

6. Tesco čokoládový croissant

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 90847 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorý balený croissant je slovenský výrobok a ako dopadol v našom teste
  • Či sa značkám obchodných reťazcov podarilo vytvoriť obstojné sladkosti
  • Ktoré croissanty majú príliš suché pečivo
  • Ako dopadol známy 7Days
Domov
Zdieľať
Diskusia