Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2020, 19:49
Čas čítania 1:18
Lukáš Čelka

Akcia Očistec: Bödörov zločinecký gang údajne vládol celej polícii. V hľadáčiku mali mať aj Igora Matoviča

NEWS IGOR MATOVIČ NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Medzi Bödörovcov patrilo viac ľudí ako si myslíš. Svojimi informáciami vraj zvýhodňovali politickú stranu Smer.

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, spolu s ďalšími policajnými funkcionármi, sa mali podľa obvinenia zúčastňovať tajných stretnutí s Norbertom Bödörom. Ten im na stretnutiach údajne odovzdával úplatky a dával pokyny, čo majú robiť.

„Všetci zúčastnení spoločne plánovali postup v rôznych, pre nich dôležitých trestných veciach, pričom členovia tejto zločineckej skupiny takto konali aj za účelom dlhodobého dosahovania neoprávnených, najmä hospodárskych a politických výhod pre iné osoby, ako aj za účelom dlhodobého dosahovania zisku,“ tvrdia podľa portálu Aktuality vyšetrovatelia. 

Muži v policajných funkciách mali podľa portálu informovať Norberta Bödöra napríklad o kauzách Doprastav, Váhostav, Unipharma, Benzinol, Swan, Čistý deň, o prípadoch Národnej diaľničnej spoločnosti, Pôdohospodárskej platobnej agentúry či o významných podnikateľoch a daňových podvodníkoch.

Odporúčané
Miroslavovi Bödörovi zadržali 4 milióny eur. Údajne ich chcel preprať cez nelegálnu banku Miroslavovi Bödörovi zadržali 4 milióny eur. Údajne ich chcel preprať cez nelegálnu banku 20. septembra 2020, 18:03

Do celej skupiny malo patriť až trinásť ľudí. Na ich vrchole mal stáť Norbert Bödör. Pod ním sa nachádzali však ďalšie významné mená:

  •  Tibor Gašpar, bývalý policajný prezident 
  • Dušan Kováčik, špeciálny prokurátor 
  • Bernard Slobodník, bývalý šéf národnej finančnej jednotky 
  • Róbert Krajmer, bývalý riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky
  • Peter Hraško, bývalý riaditeľ NAKA 
  • Pavol Vorobjov, bývalý riaditeľ Spravodajskej jednotky finančnej polície 
  • Martin Fleischer, bývalý riaditeľ ekonomickej sekcie ministerstva vnútra 
  • Milan Mihálik, zástupca šéfa národnej finančnej jednotky 
  • Ľudovít Makó, bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy 
  • Marián Zetocha, bývalý riaditeľ odboru podpory riadenia NAKA 
  • Peter Bisták, bývalý zástupca riaditeľa expozitúry Západ národnej jednotky finančnej polície NAKA 
  • Milan Žáčik a Ivan Bobocký, bývalí referenti tejto expozitúry

„V zákulisí sa už dlhé roky rozprávalo o tom, že políciu v skutočnosti riadil Norbert Bödör, ktorý si mal podmaniť jej najvyšších funkcionárov tak, aby sa vybrané prípady skončili presne podľa želania. A nie zadarmo, ale za kráľovské úplatky,"  napísal portál aktuality.sk.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Robert Fico sa dnes na tlačovej besede urazil, keď sa ho reportér Markízy spýtal, či je ďalší na rade. Obvinenie Gašpara a spol. však začalo spomíať už aj jeho stranu - Smer.  Bödör, mal informácie získané od svojej zločineckej skupiny odovzdávať ďalším nepovolaným osobám pre účely ich následného využitia, najmä v prospech členov Ficovej politickej strany Smer, ktorá mohla takto získavať neoprávnené výhody v politickom súboji. Zaujímali sa aj o vyšetrovanie kauzy Igora Matoviča alebo Borisa Kollára.

Odporúčané
Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? Kto sú Bödörovci, čo ich spája so Smerom, vedením polície a prečo sú nebezpeční aj po vzatí Norberta Bödöra do väzby? 20. júla 2020, 11:18
Domov
Zdieľať
Diskusia