Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2020, 14:23
Čas čítania 0:51
Daniel Mikolášik

Polícia v Berlíne rozohnala „fetiš párty“, na ktorej bolo 600 ľudí. Nedodržiavali rozostupy

NEWS BERLÍN
Uložiť Uložené

Organizátori akcie sa bránia, že párty sa konala v súlade s platnými hygienickými opatreniami pod holým nebom.

Polícia v Berlíne musela zasahovať kvôli organizovanej akcii, ktorej sa zúčastnilo až 600 osôb. Nedodržiavali bezpečnostné opatrenia, ktoré v krajine aktuálne platia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Polícia o tom informovala na svojom oficiálnom profile na Twitteri a udalosť označila ako „fetiš párty“.

Ako informuje BBC, početný večierok, ktorý sa uskutočnil vo štvrti Mitte v Berlíne, sa síce konal v exteriéri, no miesto realizovania párty bolo príliš malé na to, aby medzi ľuďmi mohli byť rozostupy. Na rozohnaní spolupracovali dve samostatné policajné zložky, ktoré ľudí poslali domov.

Odporúčané
Na Mlynoch veselo žúrovali študenti s potvrdeným Covid-19. Na korona párty sa zúčastnilo 13 ľudí, z internátov ich vyhodia Na Mlynoch veselo žúrovali študenti s potvrdeným Covid-19. Na korona párty sa zúčastnilo 13 ľudí, z internátov ich vyhodia 15. októbra 2020, 16:55

Klub Alte Munze, ktorý párty organizoval, sa k celej veci vyjadril na sociálnej sieti. Podľa vedenia klubu je neprípustné, aby polícia akciu, ktorá sa konala v súlade s platnými hygienickými opatreniami pod holým nebom na nádvorí o ploche 3 500 metrov štvorcových, označila ako fetiš párty.

„Akcia slúžila ako miesto na stretnutie komunity,“ píše klub v príspevku na Facebooku a tiež dodal, že účastníci mali počas párty na sebe ochranné rúška. Nemecko, rovnako ako množstvo ďalších krajín v Európe, bojuje s nárastom nakazených prípadov. Mestá rušia vianočné trhy. Za nedeľu v Nemecku pribudlo 10 000 nových prípadov nakazených koronavírusom.

Domov
Zdieľať
Diskusia