Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020, 15:20
Čas čítania 1:00
Richard Balog

Rekonštrukcia prvorepublikovej víkendovej usadlosti na sofistikovanú vilu s fontánou pod oknami

Rekonštrukcia prvorepublikovej víkendovej usadlosti na sofistikovanú vilu s fontánou pod oknami
Zdroj: BoysPlayNice
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Bývanie plné moderných riešení, avšak s pôvodnou dušou tvoriacou jedinečnú atmosféru.

Veľmi nás teší, že po dlhšom čase si môžeme predstaviť nový projekt z portfólia českého ateliéru Mjölk Architekti, ktorých prácu obdivujeme už niekoľko rokov. Tím šikovných architektov okolo tandemu Jan Mach a Jan Vondrák, sa tentokrát pustil do rozsiahlej rekonštrukcie prvorepublikovej víkendovej usadlosti a finálny výsledok naozaj stojí za pozornosť. 

Odporúčané
Môžeme mať plnohodnotné bývanie o výmere 20 metrov štvorcových? Českí architekti ťa presvedčia o tom, že áno  Môžeme mať plnohodnotné bývanie o výmere 20 metrov štvorcových? Českí architekti ťa presvedčia o tom, že áno 3. októbra 2020, 14:54

Architektonické riešenie je založené na očistení rodinného domu od nevhodnej prístavby garáže, namiesto ktorej vznikla jednoduchá hmota pre vstup. Kryté parkovacie miesto so zjazdom na komunikáciu sa nachádza na hranici pozemku a vedie z neho chodník do vily aj na terasu.

V rámci interiéru boli navrhnuté viaceré zmeny v dispozícii priestoru, ktoré si vyžadovali zásahy do nosných, ale aj obvodových stien. Charakter, respektíve základná podoba domu zostala zachovaná a novým majiteľom ponúka podlažnú plochu o výmere 260 metrov štvorcových, z ktorých 184 metrov je plne využiteľných.  

Domov
Zdieľať
Diskusia