Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 14:40
Čas čítania 0:23
Miriam Rumanková

Od pondelka sa bude môcť v Anglicku zhromaždovať maximálne 6 ľudí. Nariadenie bude platiť v interiéri aj exteriéri

NEWS ANGLICKO
Uložiť Uložené

Zákonný limit pre zhromaždenia sa zníži zo súčasných 30 osôb na šesť.

V nedeľu v Spojenom kráľovstve zaznamenali 2988 potvrdených prípadov nového koronavírusu, čo je najvyšší denný prírastok od mája, a preto úrad britského premiéra oznámil, že je nevyhnutné vykonať určité kroky. Vnútri ani vonku sa nebude môcť zhromažďovať viac ako šesť ľudí.

Nariadenie sa týka súkromných domov, reštaurácií aj parkov. Výnimkou sú školy, svadby, pohreby či organizovanie kolektívnych športov. Za nedodržanie tohto opatrenia hrozí vinníkovi pokuta vo výške 100 libier, o čom informuje BBC.

Odporúčané
Česi vyvinuli rýchlotest na Covid-19, ktorý začína na 4 eurách. Do hodiny odhalí aj bezpríznakových pacientov Česi vyvinuli rýchlotest na Covid-19, ktorý začína na 4 eurách. Do hodiny odhalí aj bezpríznakových pacientov 9. septembra 2020, 8:24

Británia od začiatku pandémie eviduje už celkom 354 932 prípadov nákazy a vyše 41 000 úmrtí. Počet pacientov, ktorí v dôsledku pandémie zomreli, je v Británii najvyšší spomedzi všetkých európskych krajín.

Domov
Zdieľať
Diskusia