Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2013, 19:11
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

632-koňové superluxusné kupé: Rolls-Royce Wraith

TECH
Uložiť Uložené

Nové dvojdverové luxusné kupé je najsilnejšie v histórii automobilky.

632-koňové superluxusné kupé: Rolls-Royce Wraith

S modelom Wraith, alebo ak chcete duch alebo prízrak, to automobilka Rolls-Royce myslí naozaj vážne. Luxusné dvojdverové GT vychádza z modelu Ghost, je však o niečo menšie a spredu ho spoznáte podľa mierne upraveného nárazníka , ktorý sa nesie v štýle nedávno faceliftovaného Phantomu.

Iný ako dvanásťvalcový motor asi takýto skvost ani poháňať nesmie. Motor s objemom 6.6 l doplňujú dve turbodúchadlá. Najvyšší výkon je slušných 465 kW / 632 k. Ide teda o najsilnejší Rolls-Royce v histórii. Prenos sily zabezpečuje osemstupňový automat s hydrodynamickým meničom od ZF. Takmer dva a pol tonové kupéčko, akceleruje vďaka krútiacemu momentu 800 N.m, na 100 km/h za 4,6 s. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 250 km/h.

Interiér ponúka dostatok miesta pre štyri dospelé osoby. Batožinový priestor pojme batožinu s objemom 470 l. Z bohatej modernej elektroniky spomeňme systém SAT (Sattelite Aided Transmission), ktorý v spolupráci s prevodovkou a navigáciou GPS, dokáže auto pripraviť na zmenu smeru jazdy a načasovať tak to najlepšie preraďovanie. Súčasťou je i systém núdzového brzdenie iBrake 6, rozpoznávanie chodcov, automatické prepínanie svetiel, adaptívny tempomat atď...

Posádku si bude hýčkať  audiosystém s výkonom 1300 W a sústavou osemnástich reproduktorov. K dispozícií je možnosť USB či Bluetooth pripojenia alebo 20 GB disk. Prvé "prízraky" od Rolls-Roycu budú zákazníkom dodané na jeseň tohto roku, pričom cena sa bude pohybovať pod hranicou 300-tisíc Eur.

632-koňové superluxusné kupé: Rolls-Royce Wraith

632-koňové superluxusné kupé: Rolls-Royce Wraith

632-koňové superluxusné kupé: Rolls-Royce Wraith

Foto: Rolls-Royce

Domov
Zdieľať
Diskusia