Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2020, 14:59
Čas čítania 5:51
Dominik Vetrák

Grafické orgie a revolúcia v hraní vďaka next-gen konzolám. Toto je 10 najočakávanejších hier záveru roka 2020

TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

Na ktoré hry sa do konca roku tešíme najviac?

Leto je sčasti za nami. Koncom augusta už vypršala aj aktuálnosť nášho článku o najočakávanejších hrách leta. Pozreli sme sa tak do kalendára a rozhodli sa vybrať tie najočakávanejšie hry, ktorých sa dočkáme ešte tento rok.

10 najočakávanejších hier do konca roka. Niektoré si zahráš len na PlayStation 5 a Xbox Series X
Zdroj: Ember Lab

Aj napriek tomu, že je september, ešte stále nevieme o všetkom, čo tento rok vyjde. Môže za to fakt, že nepoznáme kompletné line-upy pre next-gen konzoly PS5 a Xbox Series X. Ani Sony, ani Microsoft ešte o svojich konzolách neprezradili všetko, vrátane ceny, dátumu vydania a všetkých hier, ktoré vyjdú zároveň s nimi či do konca roka.

Kým sa to však dozvieme, zostáva platiť, že do konca roka vyjde veľké množstvo zaujímavých hier, ktoré by si nemal vynechať. 

Odporúčané
Týchto 10 herných klasík vyšlo pred 10 rokmi. Zaspomínaj si na nostalgické zážitky s legendárnymi príbehmi Týchto 10 herných klasík vyšlo pred 10 rokmi. Zaspomínaj si na nostalgické zážitky s legendárnymi príbehmi 2. septembra 2020, 12:00

1. Cyberpunk 2077 (CD Projekt Red) – 19. november, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Tvorcovia Zaklínača sa rozhodli, že od Kontinentu potrebujú pauzu, a tak už niekoľko rokov pracujú na adaptácii slávnej stolnej hry Cyberpunk 2077. Podľa všetkého nepôjde o takú rozsiahlu a dlhú hru ako v prípade Zaklínača. Dočkáme sa ale oveľa väčšej hustoty otvoreného sveta, budeme môcť vchádzať do množstva budov.

Priprav sa na pohľad z prvej osoby, na množstvo rozhovorov a spôsobov, ako sa roboticky vylepšiť. Vývojári sa pýšia rozvetveným príbehom, kde bude každé rozhodnutie znamenať príchod nových postáv, ich rozhodnutí, nových dialógov a možností, ako hru dohrať. Nový zážitok prinesie aj možnosť namiesto stealthu zvoliť rambo štýl. Cyberpunk je jednoznačne jednou z najambicióznejších hier histórie.

Hra vyzerá lepšie v každom traileri, takže sa na ňu už veľmi tešíme. A keby si predsa len mal radšej Zaklínača, počkaj si na rok 2021, kedy CD Project Red vydá next-gen verzie Zaklínača 3 s ray tracingom a inými next-gen grafickými vylepšeniami.

2. Assassin’s Creed: Valhalla (Ubisoft) – 17. november, PC, Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5

Assassin’s Creed je po dvoch rokoch späť. Grécko sme vymenili za severské, vikinské prostredie. Hrať budeme za Vikinga Eivora, ktorý bude plieniť francúzske a anglické osady a dobýjať pevnosti. Získa aj skrytú čepeľ a okrem iného bude bojovať aj proti mýtickým tvorom. Podobne ako v Odyssey, aj vo Valhalle si budeš môcť vybrať, či chceš hrať za ženu alebo muža (môžeš medzi nimi prepínať hocikedy v menu). 

Samozrejmosťou je veľký strom schopností a ďalšie RPG prvky vrátane množstva rozličných zbraní, brnenia a úpravy postavy. Eivor bude manažovať aj vlastnú dedinku a pokúsi sa vytvárať vzťahy s ďalšími vikinskými klanmi. AC: Odyssey malo gigantickú mapu, stovky misií a v hlavnom príbehu si nemohol pokračovať, kým si nebol na určitom leveli.

Musel si tak grindovať, inak povedané, stráviť desiatky hodín plnením úloh, ktoré ťa nezaujímali, len aby si mal dostatočnú úroveň na to, aby si hru prešiel. Tohto sa vo Valhalla údajne nedočkáme. 

3. Eastward (Pixpil) – 2020, Nintendo Switch (ďalšie platformy zrejme neskôr)

Eastward je indie hra od nezávislých vývojárov z Číny. Odohráva sa vo futuristickom svete. Hlavnou postavou je John, baník z podzemného mesta, ktorý stretne mysteriózne dievča menom Sam.

Na svojej spoločnej ceste naprieč zničenými mestami stretávajú podivné príšery a ešte podivnejších ľudí. Eastward pôsobí dojmom skvelej napísanej indie hry so zaujímavým príbehom, postavami a zábavnou hrateľnosťou. Veľmi sa nám pozdáva aj výtvarná stránka. Posúď sám v traileri nižšie. 

4. Spider-Man: Miles Morales (Insomniac Games) – exkluzívne pre launch PS5

Vedeli sme, že Insomniac pomaly pracuje na pokračovaní pre Spider-Mana z roku 2018. Nikto však nečakal, že sa ho dočkáme už po dvoch rokoch. Nejde o klasické pokračovanie, skôr spin-off, ktorý sa zameria na Milesa Moralesa. Ten už oblieka vlastný kostým Spider-Mana a svojmu kamarátovi Petrovi Parkerovi pomáha v boji so zločinom.

Hra bude o čosi kratšia ako pôvodný Spider-Man (niečo ako Uncharted: The Lost Legacy v porovnaní s Uncharted 4), no dočkáme sa nových herných prvkov, vylepšenej audiovizuálnej stránky, skrátenia načítavacích časov, kompletne nového príbehu, postáv a podobne. Ide o klasickú AAA hru, ktorá však nebude mať 20 hodín.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 88215 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú hru pre vydanie PS5 pripravujú v Insomniac Games okrem Spider-Mana
  • Ktorá exkluzivita pre Xbox Series X nás zaujala najviac, pričom mohla vzniknúť len pre nové konzoly
  • Spoznáš hru, na ktorej robí 14 amatérskych vývojárov, no vyzerá lepšie ako väčšina AAA hier od veľkých štúdií
  • Prečo bude pravdepodobne Crash 4 najlepšou hrou v sérii
  • Aké veľké zmeny čakajú sériu Yakuza vo 8. časti hlavnej série
  • Čím bude singleplayer kampaň nového Call of Duty odlišná a v akých grafických nastaveniach má hra bežať
  • Čo bude v prerábke Mafie odlišné od pôvodnej verzie spred 18 rokov
Domov
Zdieľať
Diskusia