Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2020, 16:21
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Pripravte sa na sprísnenie opatrení, varuje rezort zdravotníctva. Očakáva silnejšiu druhú vlnu

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

Marek Krajčí povedal, že aj keď pandemická komisia zasadne až na konci augusta, sú pripravení zavádzať nové opatrenia pokojne aj každý deň.

Na Slovensku najnovšie pribudlo 100 ľudí nakazených koronavírusom. Podľa slov ministra zdravotníctva Mareka Krajčího je medzi nimi viacero sezónnych pracovníkov, predovšetkým z Ukrajiny. 

V tejto súvislosti minister vyzval všetky väčšie firmy, aby si pripravili pandemické plány v prípade, že sa bude situácia zhoršovať. 

Z tlačovej konferencie vyplynulo, že aj keď má pandemická komisia zasadať až 27. augusta, teda tesne pred začiatkom školského roka, kompetentní sú pripravení zavádzať nové opatrenia hoci aj každý deň. „Ak si to situácia bude vyžadovať, budeme opatrenia prijímať aj na dennej báze,“ povedal minister.

Odporúčané
Minister zdravotníctva Krajčí: Počet hospitalizovaných bude rásť, zvážte cestu do Chorvátska Minister zdravotníctva Krajčí: Počet hospitalizovaných bude rásť, zvážte cestu do Chorvátska 19. augusta 2020, 10:28

Čo sa týka kritiky od Igora Matoviča v súvislosti s posudzovaním tzv. červených krajín, Krajčí povedal, že nemôžu prehodnocovať krajiny každých 24 hodín, pretože sa ľudia nebudú vedieť zariadiť. „Budeme to robiť na minimálne dvojtýždennej báze, chceme byť predvídateľní, aby sa ľudia vedeli situácií prispôsobiť,“ zareagoval Krajčí na nepriamu kritiku premiéra, ktorý pred rokovaním vlády povedal, že on by posudzoval rizikovosť krajín denne.

Novinári sa šéfa rezortu zdravotníctva pýtali aj na financovanie vakcíny proti koronavírusu. Podľa Krajčího slov by mala byť každému preplatená poisťovňou, teda bude zadarmo. 

Minister zdravotníctva ešte povedal, že očakáva „silnejšiu druhú vlnu,“ pričom dôvodom má byť hlavne fakt, že Slovensko nebude zavádzať také plošné opatrenia, čo spôsobí vyšší počet nakazených. Marek Krajčí očakáva, že opatrenia budú zavádzať v prvom rade na lokálnej úrovni. 

Domov
Zdieľať
Diskusia