Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2020, 10:16
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Norbert Bödör sa vraj snažil zamiesť stopy po vražde Kuciaka, tvrdí Andruskó pred súdom

NEWS
Uložiť Uložené

Andruskó vraj do teraz o týchto ľuďoch nehovoril, pretože sa ich bál.

Zoltán Andruskó, odsúdený za sprostredkovanie vraždy Jána Kuciaka na 15 rokov, vypovedá opäť na hlavnom pojednávaní. Marian Kočner a Alena Zsuzsová chceli poprieť niektoré časti z jeho predošlých výpovedí. Andruskó vypovedal, že si vraždu Kuciaka objednali práve Kočner a Zsuzsová.

Na prekvapenie všetkých však Andruskó ako svedok najprv rozšíril svoju výpoveď. Najprv argumentoval, že doteraz o tejto časti nehovoril, pretože sa bál osôb, ktorých sa to týka. 

„Pred našim zadržaním, dva týždne, desať dní, bol za mnou Dušan Kracina, že na pokyn pána (Norberta pozn. red.) Bödöra hľadal bieleho koňa z Maďarska, ktorý by vraždu bral na seba,” povedal Zoltán Andruskó pred súdom podľa Denníka N.

Odporúčané
Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? Trvalý pobyt v Dubaji, vinárstvo, trénoval Végha a vybavoval veci pre Kočnera. Kto je Norbert Bödör? 6. júla 2020, 17:55

Verejnosti zatiaľ nie je známe, kto menovaný Dušan Kracina je. Andruskó ďalej nejasne vypovedá aj o tom, že človek s priezviskom Kracina a ďalší ľudia vymysleli povesť o tom, že matka zavraždenej Martiny Zlatica Kušnírová vydierala podnikateľov na východe Slovenska ohľadom stavby, pod ktorou robila archeologický výskum jej dcéra.

Andruskó tvrdí, že na na pokyn dnes už väzobne stíhaného Norberta Bödöra hľadali bieleho koňa, ktorý by to zobral na seba. „Ponúkali aj úplatky, chceli to narafičiť, že pani Kušnírová vydiera podnikateľov, že keď jej nezaplatia 300-tisíc eur, tak celú vec dá zverejniť, lebo budúceho zaťa má novinára. Ten biely kôň z Maďarska to mal potvrdiť, ale nestihli to spraviť, lebo som od začiatku vypovedal.“

Po tejto výpovedi Andruskóa sa ho pýtal Marian Kočner. Zaujímalo ho postupne niekoľko mien, pričom ani sudkyňa Sabová nerozumela, kam svojimi otázkami v snahe spochybniť svedka smeruje. 

Domov
Zdieľať
Diskusia