Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 26. októbra 2024 o 15:13
Čas čítania 0:42
Eva Thonhauserová

Čaputová nie je úplne spokojná s filmom Prezidentka. Chýba jej pozitívnejšia stránka mandátu

POLITIKA SPRÁVY Z DOMOVA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Čaputová podotkla, že jej pôsobenie v úrade bolo „širšie a pestrejšie“.

Film ‚Prezidentka‘ režiséra Mareka Šulíka, ktorý  bude mať premiéru 31. októbra, sleduje päťročné pôsobenie Zuzany Čaputovej vo funkcii prezidentky a odhaľuje zákulisie politického života.

Hoci mala Čaputová možnosť niektoré časti filmu autorizovať a niektoré scény sa na jej žiadosť vystrihli, so záverečnou verziou nie je úplne spokojná. Podľa nej film ukazuje najmä temnejšiu stránku jej mandátu, pričom vynecháva množstvo pozitívnych aktivít, ktorým sa venovala, ako ekologické projekty, práva týraných žien či pomoc ľuďom na okraji spoločnosti.

Režisér Šulík v rozhovore pre SME vysvetlil, že Čaputová chcela, aby film viac zachytil aj jej stretnutia s občanmi a konkrétne aktivity, ktorými prispievala k zmene. Šulík však tvrdí, že film zobrazuje vlastný príbeh a zameriava sa na politický boj, čo podľa neho prispelo k jeho temnejšiemu tónu. 

Čaputová uviedla, že výsledok filmu vníma ako subjektívnu výpoveď režiséra, a že umelecký prístup znamenal aj posuny v čase, napríklad v prípade záverečnej scény o neistote, ktorá vznikla ešte v roku 2019. Čaputová podotkla, že jej pôsobenie v úrade bolo „širšie a pestrejšie“ a obsahovalo množstvo nádej prinášajúcich momentov a pozitívnych aspektov, ktoré film nezachytil.

Odporúčané
Odhalili trailer k filmu o Zuzane Čaputovej. Odhaľuje zákulisie vrcholovej politiky aj jej osobný život Odhalili trailer k filmu o Zuzane Čaputovej. Odhaľuje zákulisie vrcholovej politiky aj jej osobný život 8. októbra 2024 o 19:08
Domov
Zdieľať
Diskusia