Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. októbra 2024 o 19:08
Čas čítania 0:34
Hana Divišová

Odhalili trailer k filmu o Zuzane Čaputovej. Odhaľuje zákulisie vrcholovej politiky aj jej osobný život

FILMY A SERIÁLY POLITIKA ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Dokumentárny film Mareka Šulíka "Prezidentka" odhaľuje život hlavy štátu z doteraz nevídanej perspektívy.

Film Prezidentka mieri do kín a odhaľuje okrem politických momentov aj čriepky z osobného života Zuzany Čaputovej. Tvorcovia vytvorili portrét ženy usilujúcej sa vniesť ľudský a otvorený prístup do tradične mužského súťaživého sveta vrcholovej politiky, a pritom ukázali, ako zvládala ťažké osobné výzvy, ktorým čelila. 

Samotná Zuzana Čaputová sa o filme vyjadrila takto: „Film môže byť unikátnym záznamom výnimočných rokov a udalostí, ktoré sa už nezopakujú. Spätne som si uvedomila, ako veľmi dokážu aj tie menej podstatné udalosti zatieniť tie, ktoré som ja sama považovala za formujúce.“

Kinopremiéra filmu je oznámená na 31. októbra 2024. Svetová premiéra prebehne na 28. medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava 25. októbra 2024. V slovenskej premiére ho uvidia diváci festivalu Jeden svet už 27. októbra 2024. 

Na tvorbe filmu sa zúčastnil ako režisér a scenárista Marek Šulík, producentka Barbara Janišová Feglová, dramaturgiu mali na starosti Robert Kirchhoff a Tomáš Bojar.

Domov
Zdieľať
Diskusia