Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2020, 11:36
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Alza dostala 2,5-miliónovú pokutu. V Maďarsku firma podvádzala so zľavami

NEWS
Uložiť Uložené

Počas Black Friday v Maďarsku ponúkal známy internetový obchod zľavy, ktoré neboli reálne.

Známy internetový predajca Alza musel v Maďarsku zaplatiť obrovskú pokutu, pretože v reklame ponúkal zľavy až 80 percent, a to aj napriek tomu, že v rovnakej kampani nebol žiadny tovar, na ktorý by sa takto vysoká zľava vzťahovala. Maďarský úrad pre hospodársku súťaž vyhodnotil túto praktiku ako nekalú a vymeral pre alza.hu pokutu skoro 900 miliónov forintov, čo je viac ako 2,5 milióna eur. O pokute informovali maďarské agentúry a píše o nej aj HN

Alza podľa dostupných informácií českých médií neposkytla počas vyšetrovania prípadu dostatočnú súčinnosť, za čo firme zvýšili pokutu o ďalších 30 miliónov forintov. Celkovo maďarská Alza porušila obchodný zákon 6-krát v rámci výpredajovej akcie Black Friday. Zákazníkov zakaždým lákala na neexistujúce zľavy.

Odporúčané
Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov 10. júla 2020, 12:20

Alza vznikla v roku 1994, ovláda ju skupina investorov prostredníctvom holdingu L. S. Investments Limited. Pôsobí na 26 trhoch v EÚ, Maďarsko je jej najväčším zahraničným trhom. Toto nie je prvýkrát, čo má známy internetový obchod problémy so zákonom, v minulosti napríklad v Česku predávala Alza aj počas sviatkov a neraz sa stala terčom kritiky na sociálnych sieťach za to, že zľavy umelo nafukuje. 

Predbežné účtovné závierky ukazujú, že Alze v Česku vzrástol obrat o takmer 18 % na približne 30 miliárd korún (1,2 miliardy eur) bez DPH pri 12,3 miliónoch objednávok. 

Domov
Zdieľať
Diskusia