Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2020, 14:53
Čas čítania 1:10
Daniel Mikolášik

Prívalová voda, ktorá zaplavila celú obec na východe Slovenska, spôsobila len na ceste škody za 500 000 €

NEWS
Uložiť Uložené

Voda na niektorých miestach siahala do výšky jedného metra, odnášala autá a vytápala domy.

V piatok večer zasiahol prívalový dážď obce na Hornom Zemplíne. Hasiči museli zasahovať v obci Pichne neďaleko Sniny, ktorú úplne vytopilo. Voda na niektorých miestach dosahovala výšku až jedného metra a dostala sa do niekoľkých desiatok domov.

Prívalová vlna len na hlavnej ceste spôsobila škody vo výške približne 500 000 eur. Pre TASR to uviedol starosta obce Július Baník. V obci Zubné v okrese Humenné strhla voda most na miestnej komunikácii, v Snine zaplavilo rodinné domy a pozemky v mestskej časti Bramhora.

Odporúčané
Voda zaplavila celú obec na východe Slovenska. Odnáša aj autá Voda zaplavila celú obec na východe Slovenska. Odnáša aj autá 19. júna 2020, 18:27

„Cesta je zničená, chodníky sú zničené, odvodňovacie kanály sú zničené, ploty sú pováľané, budovy sú pováľané,“ priblížil Július Baník situáciu v sobotu s tým, že hlavná cestná komunikácia je zničená v dĺžke približne jedného kilometra, obecné chodníky spolu v rozsahu asi troch kilometrov.

Domov
Zdieľať
Diskusia