Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2020, 7:46
Čas čítania 0:27
Adam Novosad

Slovensko otvorilo hranice s Maďarskom, oznámil Igor Matovič na tlačovej konferencii

NEWS HRANICE IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády prezradil harmonogram otvárania hraníc na tlačovej konferencii.

Igor Matovič v piatok ráno na hranici s Maďarskom oznámil, že ju otvára.

Matovič so svojím kabinetom vraj aktívne rokuje o otváraní hraníc so susednými krajinami a rovnako tak aj s ostatnými krajinami Európskej únie.

Uvoľňovanie režimu na hraniciach s Maďarskom nadväzuje na úplné otvorenie hraníc s Českom od 4. júna.

Odporúčané
Kaštieľ, v ktorom trávi čas Robert Fico, renovoval známy oligarcha. Prišiel na to ešte Ján Kuciak Kaštieľ, v ktorom trávi čas Robert Fico, renovoval známy oligarcha. Prišiel na to ešte Ján Kuciak 4. júna 2020, 21:18

Na tlačovej konferencii sa Matovič usmieval, pretože ide o jeho prvú tlačovú konferenciu bez rúška. Premiér v prejave nadviazal na 100. výročie Trianonu, poďakoval Maďarsku za úspešné zvládnutie koronavírusovej krízy.

Otvorené budú všetky hraničné priechody a cestovanie v rámci Slovenska a Maďarska nebude podliehať žiadnym špeciálnym podmienkam. Netreba sa preto obávať povinnosti predložiť negatívny test na Covid-19 či potrebe podstúpiť po prekročení hraníc dvojtýždňovú karanténu.

Domov
Zdieľať
Diskusia