Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2020, 14:46
Čas čítania 0:44
Adam Novosad

Lekári objavili nový symptóm koronavírusu, ktorý väčšinou nesprevádzajú žiadne iné príznaky. Postihuje najmä mladých

NEWS
Uložiť Uložené

Odborníci identifikovali symptóm, ktorý sa zrejme prejavuje najmä u detí.

Talianski lekári identifikovali nový symptóm ochorenia Covid-19, ktorý sa prejavuje prevažne u detí a mladých ľudí. Na nohách niektorých pacientov našli fialové či modré ranky, alebo lézie, vyskytujúce sa na palcoch, prstoch, ale aj samotných chodidlách.

Aj keď si ranky prvýkrát všimli minulý mesiac v marci, postupne sa vďaka výmene informácií medzi lekármi začali takéto prípady identifikovať v Spojených štátoch amerických, kde sa presunulo epicentrum nákazy. Zaujímavosťou však je, že väčšinou títo pacienti neprejavujú žiadne iné symptómy infekcie koronavírusom.

Lekári objavili nový symptóm koronavírusu, ktorý sa prejavuje najmä u detí.
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Infektológovia napriek tomu nevedia s presnosťou povedať, čo sfarbenie spôsobuje. Momentálne pracujú s dvomi hypotézami. Buď ide o reakciu ľudského organizmu na zápal, ktorý je lokalizovaný práve v prstoch na nohách, alebo môže ísť o komplikáciu so zrážaním krvi, objasnila doktorka Ebbing Lautenbach z University of Pennsylvania School of Medicine.

Domov
Zdieľať
Diskusia