Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2020, 18:18
Čas čítania 0:50
Daniel Mikolášik

Matovič chce od stredy otvoriť ďalšie obchody, verejné stravovanie, športoviská či trhoviská

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Čakajú nás nové opatrenia. Rozhodne o tom ústredný krízový štáb.

Plán otvárania obchodných prevádzok, ktorý Igor Matovič predstavil spoločne s novými opatreniami v súvislosti s koronavírusom, nesie názov „Niečo za niečo.“ Plán chce vláda zajtra predstaviť ústrednému krízovému štábu.

„Chceme byť mimoriadne opatrní, ale nielen my čo tu stojíme, ale my ako spoločnosť. Poďme do toho otvoriť ďalšie obchodné prevádzky, ale musí platiť disciplinovanosť a zodpovednosť,“ povedal predseda vlády.

Odporúčané
Od utorka budú platiť nové pravidlá pre nosenie rúšok Od utorka budú platiť nové pravidlá pre nosenie rúšok 20. apríla 2020, 15:04

Plán opatrení, ktorý navrhlo konzílium odborníkov je rozdelený do 4 fáz. Prvá fáza by mala platiť od stredy 22. apríla a otvoriť by sa mali obchody a služby do 300 m², verejné stravovanie, vonkajšie športoviská či trhoviská, ubytovanie a predaj automobilov, vrátane autobazárov. Reštaurácie a bary budú fungovať len cez okienko. Otvoria aj robotnícke ubytovne, tie však nesmú ponúkať spoločné stravovanie. 

Matovič chce od stredy otvoriť ďalšie obchody, verejné stravovanie, športoviská či trhoviská
Zdroj: TA3

„Kedy začnú ďalšie fázy je v rukách ľudí na Slovensku,“ tvrdí premiér. „Ak budú občania zodpovední, budeme môcť ideálne v dvojtýždňových cykloch prejsť do ďalších fáz,“ dodal Matovič.

Naďalej bude platiť povinné rúško, dvojmetrový odstup na jedného človeka v rámci plochy 25 m², povinná sanitácia, dezinfekcia a vetranie.

 
Nákupy dôchodcov okrem soboty by chce o hodinu skrátiť. Penzisti by mali mať vyhradený čas na nákup od 9:00 do 11:00. Konzílium vyzve dôchodcov, aby nenakupovali v inom čase,

Igor Matovič predstavil aj jeden vlastný návrh. Chce dať dôchodcom stravné lístky, s ktorými by si objednávali jedlo z reštaurácií a donášali by ich taxíky.

Domov
Zdieľať
Diskusia