Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
18. apríla 2020 o 7:39
Čas čítania 1:08
Adam Novosad

Známy doktor by obetoval 9,8 milióna ľudí, aby sa čo najrýchlejšie otvorili školy. Vyjadrenie sa teraz snaží ospravedlniť

NEWS
Uložiť Uložené

Doktor Oz chce poslať deti do škôl za každú cenu.

Známy lekár a televízna hviezda doktor Mehmet Oz sa v uplynulých dňoch zamyslel nad tým, či by sa Spojené štáty americké nemali urýchlene snažiť poslať svoje deti naspäť do škôl. Svojimi vyhláseniami reagoval na štúdiu publikovanú vo vedeckom časopise The Lancet, kde experti skonštatovali, že keby USA otvorilo školy, úmrtnosť populácie krajiny by sa zvýšila len o dve či štyri percentá, upozorňuje The Independent.

Doktor Oz sa objavil v rozhovore pre televíziu Fox News, kde rozprával o tom, ako sa Spojené štáty americké potrebujú čo najrýchlejšie opäť postaviť na nohy. Napriek tomu, že zrejme chcel spoločnosť povzbudiť, svojimi vyjadreniami vyvolal rozruch.

Odporúčané
Španielske mníšky sa v karanténe zabávajú po svojom. Video ich zachytáva na basketbalovom ihrisku Španielske mníšky sa v karanténe zabávajú po svojom. Video ich zachytáva na basketbalovom ihrisku 17. apríla 2020 o 12:57

The Independent vypočítal, že keby vláda poslúchla radu doktora Oza, trojpercentná úmrtnosť všetkých školopovinných detí v USA by znamenala 1,7 milióna mŕtvych detí. O to horšie vyjadrenie vyznelo, ak sa malo vzťahovať na celú populáciu krajiny.

V tom prípade by na otvorenie škôl mohlo doplatiť smrťou až takmer 9,8 milióna ľudí. Doktor Oz tento nápad, bez spomenutia úmrtí, nazval „chutnou príležitosťou“.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia