Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2020, 17:09
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

V Košiciach zomrel muž, ktorý bol dva mesiace v Číne. Zisťuje sa, či mal koronavírus

NEWS
Uložiť Uložené

Muž bol v Číne dva mesiace, trpel však aj cukrovkou.

V jednom z košických hotelov zomrel muž, ktorý bol dva mesiace v Číne. O prípade informujú Aktuality.sk. Zatiaľ nie je jasné, či bol dôvodom úmrtia koronavírus alebo nie.

Ide o Američana ubytovaného v hoteli Crystal. Neznáma žena zavolala na tiesňovú linku s tým, že je v bezvedomí. Ani napriek zásahu lekárov neprežil.

Pri prípade zasahovala klasická posádka bez ochranných odevov. Že sa muž vrátil z Číny, sa Záchranná služba Košice dozvedela až dodatočne. Teraz je preto nutné urobiť testy na COVID-19 mužovi aj zasahujúcim zdravotníkom. Tí zatial skončili v karanténe, ako webu potvrdil hovorca záchranky Vladimír Hosa.

Odporúčané
Záznam: Na Slovensku dnes pribudlo 25 nakazených, celkovo ich máme 97 Záznam: Na Slovensku dnes pribudlo 25 nakazených, celkovo ich máme 97 17. marca 2020, 7:58

Ak by posádka mala informácie o pobyte muža v zahraničí vopred, zasahoval by dostatočne vybavený a chránený tím. 

Aktuality ale uvádzajú, že išlo o muža, ktorý bol ťažkým diabetikom a z Číny sa vrátil už 12. januára. Inkubačná doba koronavírusu je pritom vo väčšine prípadov maximálne 14 dní. Aktuálne sa čaká na výsledky pitvy muža a testov u zdravotníkov. 

 

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia