Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 10:05
Čas čítania 5:01
Dominik Vetrák

Schudni doma vďaka videohrám. Pohybové a rytmické hry vo virtuálnej realite pre PlayStation ti prepotia tričko do nitky

Schudni doma vďaka videohrám. Pohybové a rytmické hry vo virtuálnej realite pre PlayStation ti prepotia tričko do nitky
TECH
Uložiť Uložené

Prinášame niekoľko tipov na výborné pohybové hry vo virtuálnej realite od Sony, vďaka ktorým tvoje telo nezmeravie.

Súčasná situácia s šírením koronavírusu a karanténa má množstvo negatívnych dopadov na náš každodenný život. Utrpia aj naše kondičky a fyzická pripravenosť. Fitness centrá sú zavreté, kolektívne športy viac-menej zakázané a človek musí sedieť doma na zadku. Ako sa teda udržiavať kondične aspoň ako-tak vo forme a robiť nejaké kardio aj pred zapnutou telkou?

Odpoveďou sú pohybové a rytmické hry pre virtuálnu realitu. Najprístupnejšia a najlacnejšia verzia je práve tá od PlayStation. PlayStation VR si môžeš v kompletnom balení so všetkým, čo potrebuješ, a aj nejakou tou hrou navyše, zaobstarať už za asi 280-300 eur. 

Pohyb vykonávaš síce na mieste, no zapájaš nohy aj ruky. Súčasťou hrateľnosti je často rýchle a reflexívne hýbanie rukami, krčenie sa, či drepovanie. Hodina hrania denne na vyšších obtiažnostiach na tebe nechá tričko premočené od potu a unavené svalstvo. V prípade, že nemáš inú možnosť, je spojenie PSVR s týmito hrami dokonalou voľbou pre skrátenie dlhých chvíľ, kardio navyše a ešte k tomu aj zábavu.

Odporúčané
20 najočakávanejších nezávislých hier roka 2020, ktoré ťa ohúria kreativitou a originalitou. 20 najočakávanejších nezávislých hier roka 2020, ktoré ťa ohúria kreativitou a originalitou. 11. februára 2020, 20:45

1. Beat Saber – 30 eur

Beat Saber je najpopulárnejšou a najúspešnejšou hrou pre virtuálnu realitu. Stojí za ňou česko-slovenský tím Beat Games sídliaci v Prahe. Účelom hry je rozsekávať kocky, ktoré sa k tebe približujú v rytme hudby. Sekať ich budeš svojimi „svetelnými mečmi“, takže sa zároveň môžeš zahrať na rytiera Jedi zo Star Wars.


Hra ponúka v základnej verzii množstvo obsahu. Od tréningu až po niekoľko desiatok levelov s rôznymi úlohami, ktoré musíš splniť. Viac-menej je to všetko ale len tutoriál pre klasický režim hrania. Zvolíš si hudbu, úroveň náročnosti (Easy, Medium, Hard, Expert, Expert+), rôzne modifikátory (miznúce šípky znázorňujúce pohyb seknutia, rýchlosť, prekážky a podobne) a následne môžeš trénovať. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 82026 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké skladby a rozšírenia ponúka Beat Saber
  • Či je lepší box v Rise to Glory alebo v Knockout League
  • V ktorej hre sa budeš cítiť ako Neo z Matrixu
  • Čo vo virtuálnej realite ponúkajú Audica a BOXVR
Domov
Zdieľať
Diskusia