Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2020, 21:17
Čas čítania 0:37
Tímea Krauszová

Youtubera, ktorý uniesol ženu a žiadal výkupné v bitcoinoch, odsúdili na 50 rokov za mrežami

NEWS MEXIKO VÄZENIE
Uložiť Uložené

Mexičana čakajú dlhé chvíľe vo väzení.

Germán Abraham Loera Acosta spolu s piatimi ďalšími mužmi vo februári 2018 uniesli 33-ročnú ženu. Schmatli ju na ulici, donútili nastúpiť do auta a odviezli ju do domu, kde ju držali ako rukojemníčku. Pýtali si za ňu výkupné vo výške dvoch miliónov mexických pesos (v prepočte okolo 90-tisíc eur), ktoré chceli vyplatiť v bitcoinoch. Polícia ju našla a oslobodila o dva dni neskôr, píše BBC.

Pôjde do väzenia, musí zaplatiť aj pokutu

Spolu s Acostom zatkla polícia štyroch ďalších páchateľov. Okrem väzenia bude musieť skupinka zaplatiť aj pokutu vo výške 500-tisíc pesos (okolo 22-tisíc eur). Youtuber, influencer a podnikateľ má 25 rokov a okrem toho, že vedie vlastnú firmu, často prednášal o úspechu a budovaní vlastnej kariéry. Prednášal dokonca aj na svetovom kongrese mladých lídrov za mier v roku 2017.

Odporúčané
Boja sa Slováci koronavírusu? Tento zrušil dovolenku na Bali Boja sa Slováci koronavírusu? Tento zrušil dovolenku na Bali 5. marca 2020, 9:37

Síce je zbehlý v online komunikácii a detaily prepustenia rukojemníčky chcel dohadovať na internete, bitcoiny sa mu stali osudné, pretože ho polícia dokázala vystopovať. Držali ju v dome, ktorý si Acosta prenajímal.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Germán Loera (@germanloeramx) on

Domov
Zdieľať
Diskusia