Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2020, 19:42
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Vladimir Putin chce do ruskej ústavy presadiť vieru v Boha a tradičné manželstvo

NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Nové zmeny by mohli znamenať aj to, že sa Ukrajinci s Krymom môžu rozlúčiť.

O novom návrhu ruskej ústavy má rozhodnúť ľud. Referendum je naplánované na 22. apríla a podľa BBC chce do nej Vladimir Putin pretlačiť nielen zákaz homosexuálnych manželských zväzkov, ale aj vieru v Boha a zákaz vzdania sa akéhokoľvek ruského teritória. Putin svoju prezidentskú kariéru ukončí v roku 2024 po štyroch obdobiach. Pri moci je podľa Denníka N už dlhšie ako Brežnev.

Odporúčané
Putinovi dôveruje až polovica Slovákov, vyplýva to z veľkého prieskumu 33 krajín Putinovi dôveruje až polovica Slovákov, vyplýva to z veľkého prieskumu 33 krajín 8. januára 2020, 21:53

Referendum o tradičných hodnotách

Za tieto zmeny sa podľa ruských médií chystá hlasovať len štvrtina opýtaných, 23 % sa vôbec referenda zúčastniť ani nechce. Referendum je prezentované ako nástroj na ochranu tradičnej rodiny, ruská ústava má podľa neho chrániť manželstvo medzi mužom a ženou, okrem toho spája Rusov s vierou v Boha.

Domov
Zdieľať
Diskusia