Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2020, 11:18
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Vanessa Bryant je zdrvená po tom, čo z polície unikli fotky tiel obetí bezprostredne po havárii helikoptéry

NEWS KOBE BRYANT
Uložiť Uložené

Zdá sa, že polícia v Los Angeles nerešpektovala práva a dôstojnosť pozostalých aj obetí.

Ešte 26. januára 2020 krátko po tragickej havárii helikoptéry prišla Vanessa Bryant na políciu v Los Angeles a žiadala jedného z vrchných predstaviteľov úradu, aby vydal zákaz v okolí miesta nehody zhotovovať fotografie a aby tam nemala prístup verejnosť. Dôvodom bola snaha zachovať dôstojnosť a práva pozostalých aj obetí.  

Los Angeles Times však informuje, že aj napriek žiadosti vdovy, ktorá prišla aj o jedno z detí, sa fotky na verejnosť predsa len dostali. Podľa denníka zaznamenávajú momenty bezprostredne po páde a je na nich vidieť okrem havarovaného stroja aj časti tiel zosnulých obetí. Podľa nešpecifikovaných zdrojov mal tieto fotky v telefóne aj úradník, ktorý nemal s prípadom nič spoločné, tvrdí Los Angeles Times.

Odporúčané
Ľudia lynčujú novinárov, ktorí pripomínajú, že Kobe Bryant v minulosti čelil obvineniu zo znásilnenia. Čo sa v skutočnosti stalo? Ľudia lynčujú novinárov, ktorí pripomínajú, že Kobe Bryant v minulosti čelil obvineniu zo znásilnenia. Čo sa v skutočnosti stalo? 28. januára 2020, 16:05

V tejto súvislosti pridala Vanessa na svoj oficiálny instagramový profil dlhé vyjadrenie, ktorého autorom je právnik zastupujúci pozostalú rodinu. Ten špecifikuje, že Vanessa chcela vyhlásiť územie za bezletovú zónu a zakázať fotografovanie, aby ochránila dôstojnosť všetkých deviatich obetí a opisuje, aký zásadný význam mala táto žiadosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia