Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. marca 2020, 16:52
Čas čítania 0:57
Dominik Vetrák

Palpatine bol klon. Star Wars: The Rise of Skywalker sa ďalej zamotáva do deja

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Najnovší komiks odhalil o záverečnej časti Skywalkerovej ságy veľké prekvapenie.

Komiksy tvoria bohatú súčasť histórie príbehov Star Wars. Častokrát ide o nové príbehy, ktoré niekedy zase dopĺňajú tie známe. Po kúpe Lucasfilmu spoločnosťou Disney sme sa dočkali mnohých filmov a taktiež množstva komiksov. Niekoľko ich vyšlo aj ako sprievodný materiál k The Rise of the Skywalker, poslednému filmu zo ságy Skywalkerovcov. 

Ak si tak chcel vedieť viac o Knights of Ren a reálne si ich schopnosti aj trochu užiť, musel si si kúpiť komiks. Rovnako tak sa z komiksu dozvedáme, ako sa mohol Palpatine vrátiť medzi živých. Podľa najnovšej oficiálnej knihy bol Palpatine v deviatej epizóde obyčajným klonom. Jeho telo ničila temná Sila, ktorú nedokázal úplne kontrolovať. Skutočný Palpatine tak na konci Return of the Jedi (Epizóda 6) naozaj zomrel. 

Odporúčané
Strihačka Skywalkera potvrdila, že nové Star Wars bolo uponáhľané a tvorcovia ho nestihli dokončiť podľa svojich predstáv Strihačka Skywalkera potvrdila, že nové Star Wars bolo uponáhľané a tvorcovia ho nestihli dokončiť podľa svojich predstáv 3. januára 2020, 14:10

Návrat Palpatina nebol úplne domyslený, rovnako ako celá zápletka okolo Rey. Množstvo fanúšikov si myslí, že predošlý diel s názvom The Last Jedi od Riana Johnsona pokazil Abramsove plány s trilógiou, a tak musel improvizovať. Celkovo sa na sequelovú trilógiu (Epizódy 7 až 9) pozerá pozitívne len malé množstvo fanúšikov. Podobné rozhodnutia a nejasné dejové skratky ten negatívny pocit len umocňujú.

Nehovoriac o tom, že by fanúšikov štúdio Disney nemalo nútiť kupovať si komiksy, aby sa dozvedeli základné dejové informácie o filme. Prístup Disneyho k svetu Star Wars je zatiaľ veľkým sklamaním. Dúfame, že do budúcna nás príbehy z ďalekej galaxie zase začnú vzrušovať a nadchýnať ako kedysi. Postarať sa o to môže aj šéf Marvelu Kevin Feige, ktorý pracuje na vlastnom Star Wars filme.

Anketa:
Bol si celkovo z The Rise of the Skywalker spokojný?
Áno
Nie
Áno
37 %
388 Hlasov
Nie
63 %
663 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia