Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Biocare.
12. marca 2020, 8:43
Čas čítania 1:43
Sponzorovaný obsah

Jednoduchá cesta ako posilníš imunitu pred chorobami

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Bio výživové doplnky sú prirodzená cesta, akou dostaneš do tela vitamíny a potrebné látky.

Nemusíš byť odborník na biohacking, aby si posilnil svoju imunitu. Ľudia, ktorí vylepšili svoj životný štýl jednoducho skúšajú rôzne jedlá a cviky a sledujú, čo má na nich pozitívny účinok. Takto sa vyhnú mnohým chorobám. Téma prevencie nebola nikdy aktuálnejšia ako dnes. Ak chceš upevniť zdravie, dbaj na stravu, pohyb, hygienu a najmä prísun vitamínov.

Každý človek totiž potrebuje pre správne fungovanie organizmu iný energetický príjem, iné zastúpenie makroživín (sacharidy, tuky, bielkoviny) a iné zastúpenie mikroživín (vitamíny, minerály). Tieto živiny sú dôležité ako pre imunitu, tak pre správny vývin, zdravie, optimálnu psychickú aj fyzickú aktivitu a udržanie hmotnosti. Ich kombinácia je najlepšia prevencia. 

Jednoduchá cesta, ako posilníš imunitu pred chorobami
Zdroj: Unsplash

Základom sú vitamíny

Ráno začni s vitamínom C. Práve vitamín C je známy antioxidant a zároveň významný vitamín pre podporu imunitného systému. Naštartuješ ním deň aj preto, lebo ti pomôže k zníženiu vyčerpania a únavy. Pre vysoký obsah vitamínu C je cenený acai. Acai je brazílske bobuľové ovocie tmavofialovej farby, ktoré svojou chuťou a vôňou pripomína čokoládu a lesné plody. Spolu s vitamínom C pre jeho lepšie vstrebanie doporučuje výživový poradca aj tabletku železa. 

Jednoduchá cesta, ako hackneš svoj jedálniček a posilníš imunitu pred koronavírusom
Zdroj: Unsplash

Pre udržanie celkového zdravia, zlepšenie nálady a funkcie mozgu môžeš na obed užiť B-Komplex, alebo si dať kapsulu oregánového oleja. Ten je zdrojom vitamínov C a A, pomôže ti tiež v boji proti baktériám, vírusom a parazitom.

Cordyceps sinensis je huba, ktorú tradične používali čínski herbalisti pre svoje energizujúce a adaptogénne účinky, čo potvrdzuje aj táto štúdia. Obsahuje najmä vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín C a vitamín E. 

Jednoduchá cesta, ako hackneš svoj jedálniček a posilníš imunitu pred koronavírusom
Zdroj: Pexels

Po večeri zas môžeš užiť napríklad vitamín K2 + D3. Pomôže vstrebať vápnik, uvoľniť svalstvo aj nervy.

Správne dávkovanie

Aj keď sú vitamíny prospešné pre imunitu, je dôležité, aby si dodržal ich odporúčané dávky. Napríklad oregánový olej môže v príliš veľkom množstve spôsobiť únavu či dokonca kŕče, čo sú účinky, kvôli ktorým ho asi neužívaš. Okrem toho, že si dobre prečítaš odporúčané dávkovanie, poradiť sa môžeš aj s imunológom, alebo výživovým poradcom.  

Výhoda poradcu je v tom, že pre teba vytvorí dlhodobý plán podľa tvojho veku, hmotnosti, pohlavia, výšky či fyzickej aktivity. Počas toho bude vyhodnocovať jeho účinnosť a podrobne ti vysvetlí účinok, ktorý majú látky na tvoj organizmus. 

Ak sa však cítiš naozaj zle, možno je namieste spraviť si test, či nie si napadnutý vírusom, alebo baktériou. Práve na tieto dve otázky ti odpovie CRP test, ktorý si vieš behom piatich minút spraviť aj sám doma. Ušetríš cestu, čakanie aj financie, ktoré by ťa stála návšteva doktora.

Ako sme už povedali, dobrá imunita je najlepšou cestou ako sa vyhnúť vírusom a ochoreniam. Vitamíny sú základom toho, čo ťa pred nimi ochráni.

Ešte viac výživových doplnkov a potrebných informácií nájdeš v tomto článku a na stránke internetového obchodu BioCare.sk či webbernaturals.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia