Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2020, 8:16
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík

Orkán Júlia zhadzoval stromy aj elektrické vedenia. V Bratislave fúkal vietor nárazovou rýchlosťou 108 kilometrov za hodinu

NEWS
Uložiť Uložené

Hasiči majú plné ruky práce.

V noci z nedele na pondelok zasiahol Slovensko silný vietor. Na horách platila do rána výstraha tretieho stupňa. „Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti extrémne vysoká a predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozornil  ešte včera SHMÚ.

Takto fúkal vietor medzi Kežmarkom a Malý Slavkovom

Kvôli orkánu Júlia museli hasiči zasahovať pri desiatkach popadaných stromov, píše imeteo.sk. Okrem toho vietor postrhával viaceré elektrické vedenia. Bez elektriny boli na Slovensku tisícky domácností. Najsilnejší náraz vetra bol o 4:00 zaznamenaný na Chopku, kde vietor udieral rýchlosťou 173 kilometrov za hodinu. V nižších polohách najviac vystrájal v Bratislave, kde zaznamenali rýchlosť 108 kilometrov za hodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia