Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2020, 19:33
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Sleduj živý stream z antirasistického festivalu. 15 slovenských krčiem vysiela koncerty online

HUDBA KONCERTY
Uložiť Uložené

Následne budú koncerty dostupné aj zo záznamu.

Vrcholiaci festival Slovenská krčma prináša najviac koncertov naprieč celou krajinou práve v týchto dňoch. Atmosféru akcie môžeš prvýkrát na Slovensku sledovať aj prostredníctvom unikátneho riešenia živého prenosu postupne zo všetkých krčiem. Živé vysielanie nájdeš na facebookových stránkach niektorých médií, následne budú koncerty z 15 slovenských krčiem dostupné aj zo záznamu. 

Live stream spustili organizátori v spolupráci so spoločnosťou A3boot. Jej šéf a režisér projektu Petrom Ridzoň o ňom povedal: „Spojili sme sily s festivalom Pohoda, aby sme živé koncerty sprístupnili pre všetkých. Vďaka technológiám sa takto spojíme pre správnu vec a spoločným hlasom môžeme povedať nie fašizmu.“

Iniciatívu Slovenská krčma spúšťajú organizátori festivalu Pohoda v spolupráci s mnohými krčmármi, umelcami a organizátormi kultúrnych akcií po celom Slovensku. Chcú ukázať, že Slovensko nie je rasistická krajina. Organizátori nesúhlasia s delením občanov na kaviareň a krčmu a sú presvedčení, že väčšina Slovákov si myslí to isté. Kritizujú Roberta Fica, ktorý vychvaľoval výroky exposlanca Mazureka po jeho právoplatnom odsúdení Najvyšším súdom.

Odporúčané
NAKA obvinila Roberta Fica z hanobenia národa, rasy a podnecovania k nenávisti za schvaľovanie Mazurekových rasistických výrokov NAKA obvinila Roberta Fica z hanobenia národa, rasy a podnecovania k nenávisti za schvaľovanie Mazurekových rasistických výrokov 5. decembra 2019, 13:26

„Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, môžu rovno orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí, vrátane ležiacich psov, pozatvárať,“ povedal Fico. Za tieto slová bol najprv obvinený, neskôr mu prokurátor obvinenie zrušil. 

 Všetci umelci sa zapojili bez nároku na honorár či preplatenie akýchkoľvek nákladov. Vstup na všetky koncerty v rámci festivalu Slovenská krčma bude zadarmo. Zoznam všetkých krčiem je dostupný na oficiálnej stránke.

Domov
Zdieľať
Diskusia