Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2020, 21:08
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Muž sedel 14 rokov vo väzení za vraždu novinárky, ktorú nespáchal. Zachránili ho nové technológie

NEWS VÄZENIE
Uložiť Uložené

Video zaznamenáva prvé stretnutie Ricka s rodinou na slobode po dlhých rokoch boja s veternými mlynmi. Polícia už zadržala aj údajného skutočného páchateľa.

Ricky Davis strávil viac ako 14 rokov vo väzení po tom, čo v roku 2005 prišiel verdikt v prípade vraždy novinárky Jane Hylton z roku 1985. S prípadom si vyšetrovatelia a súdy dlho nevedeli rady, pár rokov pred definitívnym rozsudkom sa z nevysvetliteľných dôvodov rozhodla proti Rickymu svedčiť jeho bývalá priateľka so zmenenou výpoveďou. Kým ona vyviazla len s ročným trestom, on dostal 16 rokov za mrežami. 

CNN teraz informuje, že vďaka novým prevratným technológiám a objavom v genetike sa podarilo na základe DNA dôkazov nielen dokázať Davisovu nevinu, ale aj identifikovať a následne dolapiť pravdepodobne skutočného páchateľa. Emotívne video zaznamenáva aj prvé stretnutie neprávom odsúdeného väzňa s rodinou, stratené roky mu však už nikto a nič nevynahradí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia