Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2020, 16:55
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

NAKA rozbila organizovanú skupinu, počas medzinárodnej akcie zadržali na Slovensku siedmich ľudí

NEWS NAKA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Policajná akcia s názvom Bossanova bola 5. februára.

Počas medzinárodnej policajne akcie s názvom Bossanova 5. februára v skorých ranných hodinách zadržali policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) šiestich mužov a jednu ženu. Okrem Slovenska zasahovali aj vo Francúzsku, Nemecku, Poľsku a Českej republike. Podľa príspevku na Facebooku sa im podarilo rozbiť organizovanú skupinu, ktorá ilegálne obchodovala s liekmi.

Predávali lieky na podporu potencie

Podľa policajtov „mali [páchatelia]predávať lieky na podporu potencie bez príslušných oprávnení na predaj, uchovávanie a ďalšiu distribúciu, liečivá pritom obsahovali účinné látky, viazné na lekársky predpis.“ Lieky distribuovali do nemecky hovoriacich krajín, na Slovensku ich uskladnili. Zákazníci si ich následne objednávali online.

Odporúčané
Dokkeytino: Rytmus mi napísal na Instagrame, že už je čas. Na druhý deň som napísal a nahral slohu Dokkeytino: Rytmus mi napísal na Instagrame, že už je čas. Na druhý deň som napísal a nahral slohu 8. februára 2020, 11:15

Na Slovensku NAKA zasahovala na západe, v Trnave, v Galante a v Šali. Zadržali sedem ľudí, ktorých obvinili zo zločinu neoprávneného zaobchádzania s liekmi, liečivami a zdravotníckymi pomôckami a zo zločinu neoprávneného podnikania. „Počas piatich domových prehliadok zaistili rôzny dôkazový materiál, okrem mobilov, listín, počítačov, USB nosičov, platobných kariet aj takmer tisícku rôznych tabliet.“

Domov
Zdieľať
Diskusia