Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2020, 20:22
Čas čítania 3:27
Viktor Kniš

5 najdôležitejších momentov z deviateho dňa megaprocesu s Kočnerom: Správy z Threemy nikdy neboli legálnejšie

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Hlavné pojednávanie s Kočnerom má za sebou ďalší kľúčový deň. Znalci z Europolu sudkyni ozrejmili, akým spôsobom získali správy z Kočnerovej Threemy.

Marian Kočner obžalovaný z objednávky vraždy Jána a Martiny si cez šifrovanú aplikáciu Threema písal so sudcami aj inými osobami, prostredníctvom ktorých mal dosah na najvyššie poschodia v štáte a mal moc ovplyvňovať vývoj svojej možnej ekonomickej trestnej činnosti. Zo správ vyplýva nielen to, že bol informovaný, ale aj to, že sám dával pokyny sudcom, prokurátorom a policajtom, aby si zabezpečil beztrestnosť. 

Správy písal v domienke, že ich nikto nikdy neuvidí a presne taký je ich charakter, sú otvorené, priame, autenticita mnohých z nich sa dá za pomoci ďalších dôkazov ľahko potvrdiť. Niektoré vyznievajú chválenkársky, ak by sme však na ne nebrali ohľad, napriek tomu by mali orgány činné v trestnom konaní dostatok podkladov, aby konali. 

Sudkyňa Ružena Sabová už v januári povedala, že nemá pochybnosti o zákonnosti získania Threemy, v tom čase ju však ešte ako vecný dôkaz nevykonala. Dnes bol na programe deviaty deň hlavného pojednávania zasvätený práve vypovediam príslušníkov Europolu, ktorým sa podarilo prepis správ z Kočnerovho iPhone X (model Bentley) vyextrahovať. 

Toto je 5 najdôležitejších momentov z deviateho dňa pojednávania. Pokračovať budeme v marci, kedy bude s veľkou pravdepodobnosťou obžaloba navrhovať čítanie prvých predmetných častí komunikácie s jednotlivými osobami. 

Odporúčané
10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 25. októbra 2019, 12:15

Opätovné vylúčenie verejnosti

Senát Špecializovaného trestného súdu na čele s Ruženou Sabovou vylúčil na návrh prokurátora verejnosť z hlavného pojednávania na čas výsluchov znalcov z polície a Europolu.

Domov
Zdieľať
Diskusia