Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2020, 20:42
Čas čítania 0:34
Daniel Mikolášik

V Gabčíkove silný vietor rozbúril vlny natoľko, že takmer presiahli zábradlie vodného diela

NEWS
Uložiť Uložené

Prechod v blízkosti vody stal veľmi nebezpečným.

Počas posledných dvoch dní ľudí trápi silný vietor vo viacerých oblastiach Slovenska. Najhoršie je na tom Bratislavský kraj, v ktorom meteorológovia dokonca vyhlásili výstrahu najvyššieho, tretieho stupňa. Vietor mohol dosiahnuť v nárazoch rýchlosť až 115 kilometrov za hodinu.

Napáchal viacero škôd ako napríklad vyvrátené dopravné značenia, prevrátený kamión či vybité okno na rušni vlaku. Tisícky ľudí dokonca zostali bez elektriny. Facebooková stránka Severe Weather Slovakia o.z. zdieľala video aj s nevšednou situáciou, ktorá vznikla na vodnom diele Gabčíkovo.

Odporúčané
Silný vietor v Myjave vyvrátil zastávku, tá usmrtila 4-ročné dievčatko. Jej mladšia sestra je v kritickom stave Silný vietor v Myjave vyvrátil zastávku, tá usmrtila 4-ročné dievčatko. Jej mladšia sestra je v kritickom stave 5. februára 2020, 15:15

Silný vietor zapríčinil mohutné vlny siahajúce do výšky niekoľkých metrov a pokojná hladina sa zmenila na rozbúrené šialenstvo. Zábery vyzerajú ako z katastrofického filmu. Pre situáciu sa prechod v bezprostrednej blízkosti vody stal veľmi rizikovým a nebezpečným. Mohutné vlny, ktoré narážali do steny vodného diela, takmer presiahli zábradlie.

Domov
Zdieľať
Diskusia