Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2020, 6:41
Čas čítania 1:33
Matej Krajčovič

Elon Musk: Pre prácu v Tesle vysokoškolský titul nepotrebuješ, nezaujíma ma, ani či si dokončil strednú

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Aj bez toho sa vraj môžeš stať jeho zamestnacom, pokiaľ rozumieš umelej inteligencii.

Automobilka Tesla je v posledných dňoch v kurze. Podarilo sa jej naštartovať výrobu v Číne, uspokojivo vyzerajú aj dodávky modelov z ostatných výrobných liniek a akcie rekordne rastú.

Tesla preto zháňa nových zamestnacov. Web CNBC si všimol inzerát, ktorý má lákať expertov v oblasti umelej inteligencie. Tí sa majú zaoberať vylepšovaním funkcie autopilota a na svojom Twitteri ho zdieľal priamo šéf firmy Elon Musk. 

Redaktorov však viac zaujala až typicky živá diskusia pod jeho statusom, kde Musk vždy zvykne odpovedať na rôzne otázky.

Jeden z používateľov sa miliardára spýta, či bude mať dostatok času zabezpečiť si doktorandský PhD. titul

Musk však odvetil, že také niečo rozhodne nie je pre prácu v Tesle potrebné, dôležitejšie je podľa neho hlboké pochopenie technológie a schopnosť implementácie použiteľných riešení. „Nezaujíma ma ani to, či si dokončil strednú školu,“ napísal v odpovedi.

Tú samotný Musk, samozrejme, má a hoci za svoj život vystriedal niekoľko vysokých škôl, ktoré nedokončil, hrdiť sa môže aspoň bakalárskymi titulmi z ekonómie a fyziky. 

Odporúčané
Akcie Tesly rekordne rastú, Elon Musk má dôvod na radosť. Pomáha mu aj nová továreň v Číne Akcie Tesly rekordne rastú, Elon Musk má dôvod na radosť. Pomáha mu aj nová továreň v Číne 15. januára 2020, 18:46

Že tituly nie sú dôležité, tvrdí Elon Musk už dlhodobo. „Ak niekto vyštuduje skvelú univerzitu, môže to byť ukazovateľ toho, že bude schopný výborných vecí, ale nie je to vždy pravda. Ak sa pozriete napríklad na ľudí ako Bill Gates, Larry Ellison alebo Steve Jobs, títo chlapi výšky nedokončili, no ak by ste mali šancu ich zamestnať, samozrejme by to bol skvelý nápad,“ povedal ešte v roku 2014 pre Auto Bild.

Za zmienku stojí aj informácia o tom, že Musk pre svojich zamestnancov starajúcich sa o autopilota a umelú inteligenciu pripravuje „superzábavnú“ párty, ktorá sa má konať priamo u neho doma. Aj to teda môže byť jeden z firemných benefitov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia