Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2020, 14:26
Čas čítania 0:53
Matej Krajčovič

Mestským policajtom pribudli väčšie kompetencie. Už ťa budú môcť zastaviť aj za jazdu na červenú

NEWS
Uložiť Uložené

Budú tiež môcť vytvárať kamerový záznam, ktorý im s objastňovaním priestupkov v cestnej premávke pomôže.

Ak si si myslel, že mestskí policajti ti môžu dať maximálne tak pokutu za parkovanie, vedz, že posledná novela cestného zákona, ktorá riešila najmä  parkovanie na chodníku, kolobežky a pokuty za používanie mobilov, im dáva väčšie právomoci. 

Zmenil sa totiž článok 4, ktorý prácu mestskej a obecnej polície upravuje. Okrem blokových pokút za priestupky vyplývajúce zo zákazových značiek a miestnej úpravy cestnej premávky sa totiž paragraf výrazne rozšíril. 

1. V § 3 ods. 1 písmeno f) znie: „f) objasňuje priestupky, ak tak ustanovuje osobitný predpis, prejednáva v blokovom konaní priestupky ustanovené osobitným predpisom a priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky spáchané porušením príkazu, zákazu alebo obmedzenia vjazdu, jazdy, odbočenia, otáčania, cúvania, zastavenia alebo státia vyplývajúceho zo všeobecnej úpravy cestnej premávky alebo z dopravnej značky alebo dopravného zariadenia,“.

„K základným úlohám mestských policajtov pribudlo oprávnenie využívať zvukové, obrazové alebo iné záznamy. Viac oprávnení majú aj v prípade kontroly taxikárov a pri prehliadke zadržaných,“ uviedla hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová. 

Domov
Zdieľať
Diskusia