Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. januára 2020, 12:37
Čas čítania 2:00
Dominik Vetrák

Ako sa postavy zo Zaklínača odlišujú od herných a knižných verzií? 10 najväčších odlišností, oproti hrám a knihám

FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Zaklínač je na Netflixe už 2 týždne. Čo všetko sme už o ňom stihli zistiť?

Zaklínač je na Netflixe už nejaký ten piatok a my sme sa po všetkých tých článkoch rozhodli pozrieť na rozdiely medzi hrami, knihami a samotným seriálom. Seriál adaptuje knižné príbehy, a tak ho s hrami nemôžeme z hľadiska deja a postáv porovnávať. Hry sa totiž odohrávajú po skončení knižnej ságy a poviedok. Môžeme sa však zamerať na to, ako postavy vyzerajú. Hry si obraz hrdinov tiež trochu upravili podľa svojich preferencií, a tak žiadna verzia jednoducho nie je „správna“. Ber to len ako zaujímavosť. 

Niektoré postavy vyzerajú dobre. Napríklad Cavill je ako Geralt úžasný aj výzorovo, rovnako tak Yennefer. Je však škoda, že seriál ju takmer po celý čas ukazuje len ako drsnú a pyšnú čarodejnicu. Mousesack, je v seriáli zábavnejší ako v hre. Geniálne obsadený a spracovaný je aj Marigold. Vyzerá reálne a charakterovo to tvorcovia trafili na jednotku.

Odporúčané
Zaklínač sa mal natáčať aj na Slovensku. O akú dedinku a pevnosť išlo a ako seriálu pomáhal Vladimír Furdík? Zaklínač sa mal natáčať aj na Slovensku. O akú dedinku a pevnosť išlo a ako seriálu pomáhal Vladimír Furdík? 1. januára 2020, 10:30

Problémom nie je ani Ciri, no Foltest asi nemusel byť taký vypapaný. Samostatnou kapitolou je potom Triss, ktorá sa nepodobá ako na knižnú, tak ani na videohernú podobu. Herečka sama o seba nemá s vonkajšou krásou problém, no jej postava je celkovo nezaujímavá a jej dizajn, kostýmy a prejav neatraktívny. Snáď sa to v budúcnosti zmení. 

Domov
Zdieľať
Diskusia