Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2019, 10:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Plyn pod prešovským panelákom unikal viac ako pol hodinu, na tiesňovú linku nikto nezavolal. Obvinení sú traja robotníci z Gelnice

NEWS
Uložiť Uložené

Robotníci vraj urobili zásadnú chybu.

Polícia obvinila v prípade prešovskej explózie v paneláku troch robotníkov z Gelnice, ktorí pracovali na živnosť. Podľa informácií Korzára ich pochybenie spočívalo v tom, že po prerazení potrubia zemného plynu nikto z nich nezavolal na tiesňovú linku ani neupozornil obyvateľov bytového domu, aby opustili priestor.

Z dostupných informácií je jasné len to, že pracovníci, ktorí vŕtali pod parkoviskom a chodníkom, len poprosili sťažujúcich sa obyvateľov, aby si otvorili okná a zápach plynu vyvetrali. Plyn podľa Korzára unikal viac ako 30 minút a robotníci zareagovali príliš neskoro. 

Odporúčané
Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? Slováci vyzbierali obetiam tragédie v Prešove stovky tisíc, firma ponúka postele zadarmo. Čo sa udialo od explózie o 12:12:52? 8. decembra 2019, 10:31

Postupne sa o prerazení potrubia dozvedel aj stavbyvedúci, správca budovy, plynárenská spoločnosť a policajti, kým však dorazili na Mukačevskú 7, bolo už neskoro. 

Kvôli explózii plynu došlo k úmrtiu najmenej siedmich ľudí, ôsma osoba je stále nezvestná a predpokladá sa, že ju zasypali ruiny z vrchných poschodí. Ďalších 39 osôb bolo zranených a došlo aj k výraznej škode na majetku majiteľov domov objektu zasiahnutého výbuchom a následným požiarom, ale aj okolitých panelákov. Táto škoda zatiaľ vyčíslená nie je, vieme však, že explózia poškodila aj zatiaľ nezistený počet áut v celkovej hodnote necelých 4 miliónov eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia