Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2019, 14:39
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Podozrivá firma zháňa od slovenských investorov milióny eur, aby na Šírave postavila futuristický rezort. Sľubuje výnos až 25 %

NEWS
Uložiť Uložené

Ekonomický denník upozorňuje na spoločnosť, ktorá aktuálne ponúka možnosť investície do projektu, ktorý sa má začať realizovať v budúcom roku.

Už niekoľko mesiacov si možno jedným z tých, na ktorých spoločnosť CEE Real Estate cieli reklamu, v rámci ktorej ponúka možnosť investovať do veľkého projektu výmenou za mimoriadne vysoký výnos až 25 %. Denník E informuje, o akú firmu vlastne ide a čo na jej praktiky hovorí Národná banka Slovenska. 

CEE Real Estate Group propaguje projekt Šírava Park Boulevard, ktorý má v nasledujúcich rokoch vyrásť na Zemplínskej Šírave ako futuristický komplex pre turistov. Má zahŕňať ubytovanie aj služby a cieľom je zatraktívniť tento región Slovenska.

Odporúčané
Investovanie nie je iba pre bohatých. Z podielových fondov môžeš vyžmýkať peniaze aj bez skúseností a bez viazanosti Investovanie nie je iba pre bohatých. Z podielových fondov môžeš vyžmýkať peniaze aj bez skúseností a bez viazanosti 17. októbra 2018, 15:39

Celkovo sa snaží podľa Denníka E v tejto fáze získať 6 miliónov eur a investormi môžu byť obyvatelia našej krajiny alebo ktokoľvek iný. Firma, ktorá vznikla pred niečo viac ako rokom a jej väčšinový vlastník je cyperská spoločnosť, ponúka výmenou za vklad dividendy 25 % ročne, ktoré majú byť vyplácané raz ročne po dobu 24 rokov. 

Investičnými ponukami sa už zaoberá aj NBS: „Z informácií na stránke nevyplýva, že ide o štandardný investičný produkt,“ tvrdí hovorkyňa centrálnej banky Martina Szolčányiová pre Denník E.

Aktuálne prebieha kontrola, ktorá by mala vyhodnotiť, nakoľko bezpečný tento projekt je. Podľa ekonomického denníka musí investor rátať s tým, že sa projekt nemusí podariť. Upozorňuje aj na rizikovosť projektu a skutočnosť, aby si Slováci rozmysleli, či chcú  investovať väčšinu svojich úspor.  

 

Domov
Zdieľať
Diskusia