Tvoje obľúbené jedlo z detských čias? Priprav si tieto nadýchané a mäkučké buchtičky v našej fitness verzii. Prípravy sa neboj, nechystá sa na teba žiadne zdĺhavé kysnuté cesto.
V tomto recepte sme sa inšpirovali obľúbeným jedlom z detských čias, dukátovými buchtičkami. Nadýchané buchtičky a lahodný pudingový krém, prečo nie? Využili sme celozrnnú múku, zaobišli sme sa bez oleja a namiesto cukru môžeš hravo použiť xylitol*, ktorý má o polovicu menej kalórií ako cukor. Čo sa týka pudingu, použili sme vanilkový proteín, ktorý odporúčame nevynechať, keďže krém dosladí. Poď si teda s nami pripraviť tento skvelý sladký obed.
*u citlivejších osôb môže viesť k hnačke, preto, ak nemáš istotu, použi menšie množstvo a skombinuj s iným sladidlom
INGREDIENCIE
buchtičky
80g celozrnnej špaldovej múky
40g trstinového cukru/xylitolu
2 vajíčka
100ml mlieka
1 ČL kypriaceho prášku
krém
15g vanilkového pudingového prášku
150ml mlieka
150ml vody
15g vanilkového proteínu (môžeme vynechať)
stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)
POSTUP
Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si vyšľaháme s cukrom/xylitolom na tuhý sneh. Žĺtky a mlieko vyšľaháme metličkovým mixérom dopenista. ďalej vmiešame múku a prášok do pečiva. Nakoniec do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút na 180°C. Cesto necháme poriadne vychladnúť a následne ho rozkrájame na kúsky - buchtičky. Na krém zmiešame pudingový prášok so stéviou a proteínom a dôkladne zmiešame s vodou a mliekom tak, aby v zmesi neboli hrudky. Pudingový krém uvaríme do zhustnutia a ešte teplý ho nalejeme na buchtičky.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu (polovica celého množstva)
Kalórie: 399
Bielkoviny: 21g
Sacharidy: 63g (vláknina 7g)
Tuky: 7g
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.