Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. novembra 2017 o 10:37
Čas čítania 0:00
Simona M.

Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Tvoje obľúbené jedlo z detských čias? Priprav si tieto nadýchané a mäkučké buchtičky v našej fitness verzii. Prípravy sa neboj, nechystá sa na teba žiadne zdĺhavé kysnuté cesto.

V tomto recepte sme sa inšpirovali obľúbeným jedlom z detských čias, dukátovými buchtičkami. Nadýchané buchtičky a lahodný pudingový krém, prečo nie? Využili sme celozrnnú múku, zaobišli sme sa bez oleja a namiesto cukru môžeš hravo použiť xylitol*, ktorý má o polovicu menej kalórií ako cukor. Čo sa týka pudingu, použili sme vanilkový proteín, ktorý odporúčame nevynechať, keďže krém dosladí. Poď si teda s nami pripraviť tento skvelý sladký obed.

*u citlivejších osôb môže viesť k hnačke, preto, ak nemáš istotu, použi menšie množstvo a skombinuj s iným sladidlom 

 INGREDIENCIE

buchtičky

80g celozrnnej špaldovej múky

40g trstinového cukru/xylitolu

2 vajíčka

100ml mlieka

1 ČL kypriaceho prášku

krém

15g vanilkového pudingového prášku

150ml mlieka

150ml vody

15g vanilkového proteínu (môžeme vynechať)

stévia (ľubovoľné sladidlo podľa chuti)

Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si vyšľaháme s cukrom/xylitolom na tuhý sneh. Žĺtky a mlieko vyšľaháme metličkovým mixérom dopenista. ďalej vmiešame múku a prášok do pečiva. Nakoniec do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaným papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút na 180°C. Cesto necháme poriadne vychladnúť a následne ho rozkrájame na kúsky - buchtičky. Na krém zmiešame pudingový prášok so stéviou a proteínom a dôkladne zmiešame s vodou a mliekom tak, aby v zmesi neboli hrudky. Pudingový krém uvaríme do zhustnutia a ešte teplý ho nalejeme na buchtičky. 

Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Fitness dukátové buchtičky. Tvoje obľúbené jedlo z detských čias je späť (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 porciu (polovica celého množstva)

Kalórie: 399

Bielkoviny: 21g

Sacharidy: 63g (vláknina 7g)

Tuky: 7g

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

Fitness Marlenku, pudingové rezy, skvelý makovník, Raffallo tortu a ďalšie fitness recepty nájdeš aj v našom e-booku. Okrem zdravých receptov aj tipy a rady do kuchyne & fakty o výžive.

UKÁŽ E-BOOK!

Domov
Zdieľať
Diskusia