Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2019, 7:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Útočník zabil syna bývalého prezidenta Nemecka počas prednášky. Dobodal ho na smrť pred očami verejnosti

NEWS VRAŽDA
Uložiť Uložené

Fritz von Weizsäcker prišiel o život pred očami ďalších ľudí počas medicínskej prednášky.

V nočných hodinách denník Bild informoval o zavraždení Fritza von Weizsäckera, ktorý bol uznávaným nemeckým lekárom a zároveň synom exprezidenta Richarda von Weizsäckera. Ten stál na čele krajiny v rokoch 1984 až 1994 a v roku 2015 zomrel. 

Incident sa udial počas verejnej prednášky, keď k nemu prišiel útočník a viackrát ho bodol.  Duchaprítomní ľudia sa ešte pokúsili lekára zachrániť, jeho početné zranenia však boli nezlúčiteľné so životom a nepomohla ani prvá pomoc a rýchly príchod záchrannej služby.

Zatiaľ nie je známe, aký mohol byť motív vraždy, nemecká polícia na Twitteri oznámila, že sa podarilo podozrivého páchateľa zatknúť aj s pomocou prítomných na prednáške, ktorí sa pričinili o zadržanie útočníka. 

Fritz von Weizsäcker bol uznávaným odborníkom a od roku 2005 viedol  interné oddelenie kliniky Schlosspark, kde sa incident odohral. 

Domov
Zdieľať
Diskusia